Sundhed og helse bliver et kæmpe hit på mobile enheder

0

En ny rapport spår, at sundhed og helse på mobile vil få en værdi på hvad der svarer til omkring 40 milliarder kroner inden for de næste 5 år.

Samsung Galaxy S5 og Gear Fit (Foto: Samsung)
Samsung Galaxy S5 og Gear Fit (Foto: Samsung) miljø billede

Der er ingen tvivl om, at mange teknologi-producenter har fokus på sundhed og helse. Det er sikkert, at det er et område, der vil vokse kraftigt de næste år. Det rygtes også, at Apple i deres næste store iOS-opdatering, iOS 8, vil have fokus på motion og sundhed med Healtbook-funktioner.

Samsung har også i deres nyeste topmodel Galaxy S5, samt Gear 2 og Gear Fit, været innovative og inkluderet en pulsmåler.

WEB-TV: Samsung Galaxy S5 – se den lille sejr

Desuden har flere af de såkaldte fitness-armbånd fra blandt andet FitBit, Samsung, Sony m.fl. fokus på, hvor aktiv brugeren er og holder øje med kalorieforbrændingen og søvnmønsteret.

Den globale omsætning på området i 2012 svarede til omkring 3 milliarder, hvilket ifølge en ny rapport fra Transparency Market Research ventes, at vokse med 43 procent hvert år frem til 2019.

De mobile enheder dækker over flere forskellige typer enheder og tjenester lige fra mobileglukosemålere, pulsmålere, blodtryksmålere og overvågningsapparater, som alt sammen leverer information omkring ens sundhed på forskellige måder.

Transparency Market Research mener, at de mobile enheder vil vækste så meget, da der bliver flere og flere ældre i den vestlige verden, hvilket betyder, at sygehusvæsenet er nødt til at arbejde smartere og mere effektivt med mobile enheder folk selv kan betjene og efterfølgende sende informationerne ind til sygehuset.

Dog kan sikkerhedsrelaterede ting, som hvordan dataene håndteres bremse udviklingen.

Mere til historien

Samsung er den smartphone-producent, som først har integreret en pulsmåler i deres mobile enheder, men det ventes flere vil følge i fremtiden.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer