Find legekammerater på ferien med app

2

En applikation skal hjælpe forældre med, at finde legekammerater til børnene på ferien, så de kommer væk fra skærmen.

Børn der leger (Foto: PlayMapr)
Børn der leger (Foto: PlayMapr)

Når man en gang imellem er nostalgisk og husker tilbage på ”dengang jeg var barn”, så husker man tydeligt, at der blev leget på vejen, på legepladser i området og generelt hvor man var og med de børn der var der. Og det var uanset om man var hjemme eller man var på ferie.

Men sådan er det desværre ikke i dag.

 – ADVARSEL: Flere og flere børn får smartphone- og tabletskader

En rapport fra Verdenssundhedsorganisationen WHO har netop vist, at danske unge tilbringer mindre og mindre tid sammen efter skole, og i stedet går alene hjem foran en skærm. Faktisk er Danmark blandt de lavest placerede fem lande og danske børn er også blandt dem, der sidder mest foran TV’et eller computeren. Det skriver Dagens.dk.

Ligesom også Sundhedsstyrelsen for første gang har været ude med anbefalinger til små børns fysiske aktivitet og begrænsning af skærmbrugen.

Det forsøger applikationen PlayMapr at vende til noget positivt. For nu hvor påskeferien står for døren, så var det tidligere lig med at børnene måske kedede sig fordi der enten ikke var nogle venner hjemme eller også fordi der ikke var andre jævnaldrende børn på ferien. Men sådan behøver det ikke være længere.

 – Tablet-børn har ingen motorik og fantasi

Hvis du har mod på, at forsøge at finde legekammerater til dine børn, så opretter du blot en profil, hvor du skal tilføje dine børn. Og en søgning ud fra kriterierne afstand, alder, køn og sprog kan nu starte.

Så sidder du i påsken i et sommerhus, campingplads eller hjemme og tænker det ville være klogt børnene var sammen med nogle jævnaldrene i stedet for de bare sidder og spiller på computeren eller ser TV, så kan du kontakte andre forældre via en sikker besked i PlayMapr applikationen.

 – Treårige må gerne få en iPad – men husk legepladsen

Du kan downloade applikationen gratis i Apples App Store og Google Play Store.

https://www.youtube.com/watch?v=xlvw4ucGOoI

Mere til historien

PlayMapr applikationen blev frigivet i sommeren 2015, og der er på nuværende tidspunkt allerede mere end 1.800 børn, som er registreret i applikationen i alderen 0-15 år og målet er i 2016, at nå 25.000 registrerede børn.

Læs også:
Børn skades af forældrenes mobilvaner

https://www.youtube.com/watch?v=2wqIbLwr9LE

https://www.youtube.com/watch?v=nt6znB3-JUE

https://www.youtube.com/watch?v=iBzMkshSWYI

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer