Det bliver atter dyrere at bruge mobilen

3

Mobilen bruges hyppigere og hyppigere, men efter en periode med faldende priser, så bliver det nu dyrere at bruge telefonen.

TDC logo
TDC (Foto: MereMobil.dk)

Der har det seneste årti været faldende priser på det danske marked telemarked, men nu er priserne atter på vej op. Det viser Politikens pristjek.

Danmark har ellers været kendt, som markedet hvor brugerne fik mobiltrafikken foræret, selvom mobilnetværkene er blevet hurtigere og der er kommet flere nye tjenester til.

På samme tid sidste år viste Politikens pristjek, at danskerne kunne klare sig med abonnementer, som var 100-200 kroner billigere om året. Ifølge Martin Salamon, cheføkonom i Forbrugerrådet, så er det et tegn på, at konkurrencen på markedet er forringet.

 – Prisfesten er slut! Nu stiger mobilabonnementerne i pris

– ”Det er dybt foruroligende, at det kan lade sig gøre, at de fire store spillere på markedet hæver priserne med næsten de samme beløb. Jeg tror ikke, at der er aftaler mellem selskaberne, men der er åbenbart borgfred og en forståelse om ikke at udfordre hinanden på den prisforhøjelse,” siger Martin Salamon til Politiken.

Alle de store teleselskaber har det seneste halve år sat priserne op på mobiltelefoni – også hos deres subbrands – kendt som lavprisselskaberne.

Oister priser 3 juni 2015
Priserne hos eksempelvis Oister per 3. juni 2015.

Og konkurrencen mangler på det danske telemarked, da de store teleselskaber har opkøbt de tidligere små udfordrer.

 – Analytiker: Prisen for mobilabonnementer stiger

Ny udfordrer har meldt sig på banen

Men måske det ændrer sig nu. I hvert fald er det nye danske teleselskab Plenti klar til at forsøge, at skabe lidt uro på markedet og kommer med et abonnement, som ved første øjekast har alt inkluderet.

Alt er (ikke) inkluderet hos Plenti

Bag Plenti er en af bagmændene fra både Onfone og Fullrate, så det er ikke hvem som helst der står bag det nye selskab.

Senest har TDC også meldt ud, at de hæver priserne for de eksisterende kunder pr. 1. april 2016 med 10 kroner hver måned. Men om konkurrencen fra Plenti er stor nok til, at de øvrige teleselskaber føler sig presset er uvist. Plenti har modsat andre selskaber kun ét enkelt abonnement.

 – TDC, Telmore og Fullrate sætter priserne op for gamle kunder

Mere til historien

Data er blevet billigere at producere, men er alligevel steget i pris. Skal man tilkøbe ekstra data, så er prisen for én GB er steget fra 10 kroner i 2014 til 49 kroner i dag hos Telmore, mens den hos teleselskabet 3 er steget fra 29 kroner til 50 kroner i samme periode.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer