Samsung Galaxy S7 – her er hvad vi ved

0

Nu kommer Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge. Her er, hvad du skal vide om de nye topmodeller før de præsenteres.

Samsung Galaxy S7 lækket af EvLeaks
Samsung Galaxy S7 lækket af EvLeaks

Samsung Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge forventes præsenteret ved Samsung Unpacked 2016 event i Barcelona søndag aften (21/2 2016), men hvad ved vi egentlig om de nye flagskibe?

Det nyeste rygte om Galaxy S7 handler om vandtæthed. I 2014 nåede vandtætte telefoner et foreløbigt højdepunkt. Sony var i spidsen for udviklingen og Samsung fulgte med. Galaxy S5 blev vandtæt, men også betydeligt mere kluntet i designet end Galaxy S4 fra 2013.

På Galaxy S7’erne forventes vandtætheden genindført, og det mener flere bekræftes af en ny reklamefilm fra Samsung Indonesia. Her vises en Galaxy S6 Edge i regnvejr, og da producenterne normalt aldrig viser deres telefoner i omstændigheder de ikke er bygget til, så menes det at være et hint til den kommende Galaxy S7. Du kan se videoen herunder.

Reklamefilm fra Samsung Indonesia

https://www.youtube.com/watch?v=EHaxUZPyomg

Plastikdesign og et ekstra tryk i skærmen

Et andet og knapt så godt rygte, når vi taler design, kommer ud fra nogle piratfotos af de nye S7-modeller. Her tyder det på en bagside i plastik fremfor glas eller aluminium. Vi håber ikke det holder, da et så vil være et kæmpe tilbageskridt i forhold til S6’erne. Nu kan der også være tale om en tidlig prototype, så vi holder vejret. Heldigvis har der også været rygter om en bagside i Gorilla Glass 5, næste generation i forhold til S6, så det håber vi på.

Det forventes skærmen på Galaxy S7 bliver 5,1 tommer stor, mens S7 Edge vil få 5,5 tommer skærm. Begge telefoner benytter Super AMOLED skærmteknologi, men opløsningen holdes på det samme antal pixels som i Galaxy S6.

Galaxy S6 og S6 Edge har begge 5,1 tommer skærm, mens Galaxy S6 Edge+ har 5,7 tommer skærm. Der har også været talt om trykfølsom-teknologi i skærmen, kendt som Force Touch. Det minder om 3D Touch Apple benytter i iPhone 6S og iPhone 6S Plus. Samsungs navn skulle være Clear Force.

Galaxy S7 får måske Clear Force touch i skærmen

Hukommelsespladsen på Galaxy S7-serien starter ved 32 GB. Der vil også komme 64 og 128 GB modeller. RAM mængden er nu 4 GB, hvilket svarer til den mængde RAM Samsung lancerede Galaxy S6 Edge+ med.

Fingeraftryk, iris og ny processor

Samsung Galaxy S7 lækket af EvLeaks
Samsung Galaxy S7 lækket af EvLeaks

Samsung fastholder fingeraftrykslæseren i hjemknappen med tilføjer måske Iris scanner, som et nyt sikkerhedselement brugeren kan benytte sig af. Iris scanner genkender brugerens ansigt og øjne, hvorefter telefonen låses op. Vi har set denne teknologi brugt i Microsoft Lumia 950 og Lumia 950 XL, og hvis ikke det er for mørkt i omgivelserne, fungerer det fint.

På kameradelen forventes en fortsættelse af 16 megapixels teknologi med optisk billedestabilisator, men på processorsiden vil der ske en del. S7-serien kommer med Exynos Octa 8890 CPU, som Samsung selv står bag. Der bliver tale om en kraftfuld 64-bit enhed, som kan køre 4G LTE Advanced (Rel. 12 – cat 12/13). Teoretisk taler vi om 500 mbit/s downloadhastighed og mulighed for samling af tre forbindelser på én gang (Carrier Aggegration). Galaxy S6’erne benytter LTE Cat 6 med 300 mbit/s som teoretisk downloadhastighed.

Baggrund: Hvad er Carrier Aggregation

Exynos 8 Octa 8890 blev præsenteret af Samsung i november 2015.

Galaxy S7-serien kommer også i udgaver med Qualcomm Snapdragon 820, men dette vil være markedsafhængigt. Sidste gang fik vi i Danmark Exynos udgaven på Galaxy S6 Edge+.

Galaxy S7 – specifikationer ud fra rygterne

– Skærm: 5,1 tommer (S7) – 5,5 tommer (S7 Edge)
– Type: Super AMOLED 1440 x 2560 pixels med Force Touch
– Beskyttelse: Corning Gorilla Glass 5
– Processor: Samsung Exynos 8890 eller Snapdragon 820
– Hukommelse: 32, 64, 128 GB (udvidelse med MicroSD kort)
– RAM: 4 GB
– Kamera 16 megapixels med OIS
– Batteri: 3.600 mAh
– Bluetooth 4.2, A2DP, LE, apt-X
– Vandtæt IP58
– System: Android 6.0 Marshmallow med Samsung TouchWiz UI

Hvornår kommer Galaxy S7 og hvad med prisen?

Som nævnt præsenteres Samsung Galaxy S7 for offentligheden søndag den 21. februar 2016. Den forventes på markedet i USA og Europa den 11. marts 2016, men det kan være forskelligt hvilke lande den kommer først i.

Galaxy S6 og S6 Edge blev præsenteret den 1. marts 2015, men først den 11. april 2015 lå telefonerne på hylderne her i Danmark. Derfor er det heller ikke nødvendigvis sikkert, at vi får S7 i første runde.

Prisen på Galaxy S7 vil formodentlig minde om S6-priserne. Ved lanceringen blev Galaxy S6 (32 GB) meldt ud til 5.495 kroner mens Galaxy S6 Edge (32 GB) lå på 6.495 kroner. Det er nok i det samme prislag vi vil finde Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge.

Mere til historien

Batteriet i Galaxy S7-telefonerne vil være fastmonteret og lukket inde så det ikke kan udskiftes af brugeren selv.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer