Få mere batteri - slet alle dine apps eller sluk mobilen!

BLOG: Slet din Facebook app og få 20 procents mere strøm. Jeg er TRÆT af dette såkaldte velmenende råd.

Facebook

Facebook

Der har været megen snak om, at hvis man sletter Facebook fra sin Android telefon eller iPhone så kan man spare hele 20 procents strøm på telefonens batteri.

Men ja, det er ingen hemmelighed, at Facebook-applikationen bruger meget batteri. Det har været kendt lige så længe Facebook har eksisteret. Men spørgsmålet er ikke om man vil slette en enkelt applikation for at få mere strøm på mobilen. For Facebook bruger faktisk også mindre strøm, hvis du ikke er aktiv på app'en.

- TIP: Få Facebook til at suge mindre batteri ud af din iPhone

Og meningen med en smartphone er vel trods alt at man kan være ”på”? For skal man slette Facebook, så er der sikkert også andre applikationer eller funktioner, som man kan lukke ned for – netop for at spare på batteriet. Hvor er så meningen med en smartphone?

Det er Android Central og The Guardian, der har startet al den snak om, at man blot kan slette Facebook applikationen og dermed spare batteriet på iPhone og Android.

At sige man skal slette Facebook for at spare strøm, svarer til, at man siger batteriet kan oplades på to sekunder, hvis man skifter batteriet ud.

Browseren mindsker funktionaliteten

Facebook logo

Facebook (Foto: MereMobil.dk)

Frem for applikationen kan man i stedet besøge Facebook i browseren. Men gør du det, så mister du også muligheden for at modtage push-notifikationer – i stedet kan du så få notifikationer på mail eller SMS. Men det er bare ikke det samme med en genvej til hjemmesiden og notifikationer, der først skal modtages på mail eller SMS. For de der synes det er godt nok, jamen så helt ok.

Måske man i stedet for at slette applikationer, eller andet indhold, som man faktisk er glad for og bruger, så skulle man håbe der snart sker noget større udvikling på batterifronten. Allerede tilbage i 2014 efterlyste vi en batterirevolution.

Personligt vil jeg dog sige, at jeg enten vil være ”online” på den rigtige måde  - altså med Facebooks applikation eller også kan jeg efter min mening ligeså godt være ”offline”. Uden brug af de forskellige muligheder, som Facebook, så er smartphonen jo egentlig ikke så smart.

 - TIP: Sådan bestemmer du dine nyheder på Facebook

Slet Facebook og få mere plads

The Guardians fortæller også, at de har kunne få hele 500 MB plads frigjort blot ved at afinstallere applikationen. Men det kommer vel næppe som en overraskelse, at der frigøres plads ved at slette noget. Har man en masse billeder, så er der også en mulighed for at få frigjort plads lokalt på enheden, hvis man sletter disse (selvfølgelig efter de er overført til eksempelvis Dropbox).

Så måske alt dette "spar på batteriet og pladsen" måske mere er opstået fordi nogle er trætte af Facebook. Hvis det er tilfældet, så husk du selv bestemmer om du vil bruge Facebook, der er jo ingen der tvinger dig.

Men vil du hellere være online og ikke gå glip ad noget, så er det måske bedre du overvejer muligheden for at oplade din telefon i løbet af dagen, hvis der ikke er strøm nok til en dag.

Vi kan også gå tilbage til gammeldags trykknap-telefoner med en lille skærm og uden apps - ja det sparer jo også strøm og minimerer behovet for opladning.

Og nu vi er ved det, så kan man jo også slette hele Facebook-profilen, dermed får man både mere batteri på telefonen, men også mere tid til at være opmærksom på de ting omkring en frem for det der sker på skærmen. Ja rådene er mange, men forhåbentlig føler folk efter hvad der er rigtigt for dem

Hvad tænker I om, at alt det med at slette Facebook applikationen har fået så meget opmærksomhed? Og vil I slette applikationen for at få mere batteri?

Mere til historien

Der er ikke noget nyt i, at battertiden betyder meget i købsprocessen af en smartphone, men hvis iPhones skulle have så dårligt batteri, som nogle påstår er det modsigende, at iPhones sælger så godt i Danmark som tilfældet er. Du kan her se nogle tips til, hvordan du kan forlænge batteriet på din smartphone.

Læs også:
- Fem råd der giver batteriet længere levetid
- Hitliste: Her er de værste batterislugere

Danskere overvejer sletning

Dilemma…. Fed underholdning eller farlig app? Skal TikTok fjernes fra telefonen?

(mere…)
Facebook-Meta vil lave Twitter-konkurrent

Et nyt socialt medie fra Meta skal konkurrere mod Twitter.

(mere…)
DR lukker ned for TikTok

Det er slut med Curlingklubben og Adnan på TikTok, fortæller DR.

(mere…)
Spilbaserede apps hjælper elever og lærerne

I skoleklasser er der stor forskel på læseniveauet. Spilbaserede læseapps kan hjælpe lærerne.

(mere…)
Skattesmæk eller ... Sådan får du et bud på årsopgørelsen

Kan du ikke vente til Skattestyrelsen officielt åbner for adgangen til årsopgørelsen, så er der her en mulighed for at få et estimat.

(mere…)
Stor ændring på vej til Facebook

Inden længe vender en kærkommen funktion tilbage til Facebook-appen. ...måske for at presse Snapchat.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram