Facebook suger batteriet ud af din iPhone

2

TIP: Efter iOS 7.1-opdateringen har iOS-brugere klaget over deres telefoner tappes på kort tid, nu får Facebook applikationen skylden. Se hvad du kan gøre.

iPhone 5S SMS
iPhone 5S (Foto: MereMobil.dk)

Særligt iden iOS 7.1-opdateringen har Apple fået mange klager fra brugere om, at batteriet på deres iPhones tømmes på kort tid. Nu får Facebook-applikationen skylden for problemet af Scott Loveless, der er tidligere Apple-ansat og en iOS-udvikler bakker op om forklaringen.

Ifølge Scott Loveless, så er den største udfordring for udviklere ikke at bruge for meget af batterikapaciteten. Og skal vi tro Scott Loveless, så fejler Facebook kraftigt her. Han mener ikke, at det er en iOS-fejl, som gør telefonens batteri tømmes så hurtigt. Derimod er det fordi mange har telefonen spækket med applikationer og nogen af dem sluger altså virkelig batteri. Det skriver Teknofil.no.

Læs også: Facebook læser med på dine SMS-beskeder

Scott Loveless er klar til at dele nogen tips for, hvordan man kan spare batteri. Det gør han i et blog-indlæg, som du kan læse her.

Sådan sparer du på batteriet på din iPhone

For at spare på dit batteri på din iPhone, så anbefaler Loveless, at du lukker ned for lokationstjenester og baggrundsopdatering for Facebook.

Luk ned for lokationstjenester: Indstillinger – Anonymitet – Lokalitetstjenester og vælg da Facebook, samt eventuelt andre applikationer.

Luk ned for baggrundsopdateringer: Indstillinger – Generelt – Opdater apps i baggrunden og vælg da Facebook, samt eventuelt andre applikationer.

Ved baggrundsopdateringer er det en fordel, at lukke ned for applikationer du ikke bruger jævnligt.

Grunden til, at Facebook bruger mere strøm end andre tjenester er ifølge en tysk iOS-udvikler, som Pocket-Lint har været i dialog med, at applikationen kører kontinuerligt i baggrunden. Dette kræver Facebook for, at kunne indlæse nye “feeds” og kommentarer. Udvikleren fortæller også, at Facebooks chat-funktion kræver, du hele tiden er “online”.

TIP: Se tidspunktet på SMS’erne i iPhone

Loveless: skrøne at lukke apps ned

Loveless fortæller også, at det er en skrøne, at det bruger mindre batteri at lukke applikationerne, der kører i baggrunden ned. Ved at køre i baggrunden, så ligger de i telefonens “korttidshukommelse” RAM, mens det kræver mere at åbne applikationerne igen på et senere tidspunkt.

Men får du en masse “Push-beskeder”, der ikke alle er lige relevante, så bør du også lukke disse ned. Dette gøres ved at vælge “Indstillinger – Meddelelsescenter og vælg da de applikationer, som du vil slå push-beskeder fra på.

Mere til historien

Du kan finde mange flere tips og tricks på Loveless’ blog. Men et andet råd han kommer med er, at slå visningen af batteriprocent fra. Grunden til dette er, at hvis du ser telefonen er langt need, så vil du formentlig tjekke til batteriniveauet kort efter igen. Og dermed bruge mere batteri på dette.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer