Apple løser error 53 med ny iOS-opdatering

Står du med en ubrugelig iPhone, som viser ”error 53”? Apple har udsendt en iOS-opdatering, der åbner iPhones og iPads, som er ramt af error 53-fejlen.

Error 53 rammer iPhone og iPad der uautoriseret har fået udskiftet Touch ID-knappen.

Error 53 rammer iPhone og iPad der uautoriseret har fået udskiftet Touch ID-knappen.

Hvis Touch ID knappen på en iPhone 5S, 6, 6 Plus, 6S eller 6S Plus samt iPad Air 2 udskiftes på et uautoriseret værksted, vil telefonen ved næste opdatering af iOS-systemet, eller hvis den gendannes, blokere, og vise fejlkoden error 53.

Nu har Apple meldt ud, at problemet kan løses af brugerne, så de blokerede telefoner kan vækkes til live igen.

Løsningen på error 53 er at tilslutte den ramte enhed til iTunes og opdatere iOS-systemet denne vej igennem. Apple har udsendt en opdateret udgave af iOS 9.2.1, der bringer iPhone eller iPad tilbage i fungerende tilstand.

Selvom telefonen igen kan bruges vil Touch ID-knappen fortsat ikke fungere, såfremt den er skiftet uautoriseret, men ejeren slipper for at sende telefonen til ombytning for overhovedet at få hul igennem. Afhængigt af model kan en ombytning koste mellem 2.500 og 4.500 kroner.

- Apple: Ja, vi spærrer din iPhone ved uautoriseret reparation

Apple: Trækker i land på sikkerhedssnakken

Apple har tidligere gjort et stort nummer ud af, at lægge vægt på sikkerheden som årsagen til blokeringen med error 53, men nu trækkes der i land omkring sikkerhedssnakken.

- ”Error 53 er designet til at tjekke om Touch ID fungerer, som den skal inden enheden forlader fabrikken. Funktionen er designet som en fabrikstest, der ikke var tiltænkt at skulle havne ude hos kunderne,” lyder det blandt andet fra Apple.

Apple har frigivet et officielt support-dokument, der beskriver hvordan error 53 løses.

Bemærk: Fejlen kan kun løses ved at sætte iPhone eller iPad til computeren og iTunes da den patchede iOS 9.2.1 version ikke er tilgængelig via Over The Air (OTA) update.

- Ekspert: Derfor spærrer Apple din iPhone

Apple er i gang med at indføre et nyt reparationsprogram, som på sigt vil forhindre service uden om autoriserede værksteder. Første element vi har set er Touch ID, men det forventes at skærme og batterier også bliver omfattet.

Mere til historien

Apple er også ramt af en anden iOS-problemstilling. Hvis datoen stilles tilbage til 1970 blokeres ens iPhone eller iPad. Også 1970-fejlen har Apple nu erkendt.

Læs også:
- Sådan aktiverer du Find Min iPhone

iOS 16.2 bringer disse nye features med sig

KORT NYT: Apple ventes at sende en større opdatering ud inden jul med flere nye features.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16.1.2 opdatering

Apple har frigivet en opdatering, som blandt andet forbedrer pålideligheden af funktionen Crash Detection.

(mere…)
Her er årets apps og spil 2022 i App Store

Apple er klar med listen over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2022. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Watch Ultra er klar til dykkere med Oceanic+

Så er dykkermulighederne gevaldigt opgraderet på Apple Watch Ultra. Appen Oceanic+ kan nu hentes.

(mere…)
Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram