Apple erkender 1970-datofejlen i iOS

7

Der har været skriverier om, at fejlen ”1. januar 1970” kan gøre din iPhone ubrugelig. Apple erkender nu fejlen og lover løsning er på vej.

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S (Foto: Apple)

Apple har officielt erkendt, at der er en fejl i softwaren, der udløses hvis man manuelt indstiller datoen i sin iPhone til 1970. Fejlen berører 64-bit iOS-enheder.

Gå ikke tilbage til fremtiden på din iPhone

Fejlen sker, hvis man manuelt stiller datoen til maj 1970 eller tidligere.

Apple beskriver ikke fejlen i deres support dokument, men oplyser, at det vil blive rettet i en kommende iOS-opdatering.

Hvis datoen indstilles til eksempelvis 1. januar 1970, så er det 0 i Unix time, og det er en speciel dato for computere. Man undgår tidszoner og lignende, hvis man benytter Unix time. Dette forklarer også, hvorfor det kun er på 64-bit enheder, at fejlen sker. Og Unix time starter klokken 00:00:00 UTC den 1. januar 1970. Derfor har Apple altså ikke tilladt brugere, at indstille denne dato.

Video: Hvorfor sker fejlen? Få forklaringen

Mange ting kan man sige, men det er måske heller ikke så naturligt i 2016, at sætte tiden tilbage til 1970.

 – Apple: Ja, vi spærrer din iPhone ved uautoriseret reparation

Men det er en interessant beskrivelse af fejlen, at Tom Scott kommer med i ovenstående video, og det viser også, at udviklere virkelig skal tænke over en masse ting ved udviklingen af software.

Apple melder intet om, hvornår de kommer med en softwareopdatering, der vil løse fejlen ej heller hvilket versionsnummer denne får.

Mere til historien

Det ventes, at Apple vil frigive softwareopdateringen til iOS 9.3 i nær fremtid, hvilket formentlig er i løbet af marts måned. Om der kommer en softwareopdatering inden, som løser dette problem er uvist.

Læs også:
Apple klar med iOS 9.3 beta 3
Ekspert: Derfor spærrer Apple din iPhone
Apple Music har nu 11 millioner betalende brugere

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer