Ekspert: Derfor spærrer Apple din iPhone

En dansk sikkerhedsekspert medgiver det udgør et sikkerhedsproblem, hvis iPhonens Touch ID-knap skiftes på et uautoriseret værksted.

Touch IDNår Apple lukker din iPhone med fejlkoden ”error 53” sker det ud fra et sikkerhedshensyn, siger den amerikanske producent. Ifølge Computerworld bakkes udmeldingen op af en sikkerhedsekspert og professor ved Aarhus Universitet.

Professoren siger, at det ER muligt at installere en fingeraftrykslæser, der er blevet hacket eller sikkerhedskompromiteret. I yderste konsekvens kan kriminelle tømme ens bankkonto, og det er lettere at stjæle en telefon, der bagefter er mere brugbar for hæleren, hvis den kan låses op.

- Apple bekræfter: Ja, vi spærrer din iPhone ved uautoriseret reparation

Touch ID bruges til login på telefonen samt i flere apps, og ved at have adgang til Touch ID-knappen, kan disse elementer udfordres rent sikkerhedsmæssigt.

Professor Ivan Bjerre Damgård gør desuden opmærksom på, at iPhone-ejere skal være på vagt overfor andre typer af uautoriseret hardware. Det kan resultere i afluring af tastaturtryk eller direkte overvågning af brugerne.

- ”Den mest effektive løsning er at lukke helt ned for enheden, hvis scenariet er, at du har haft telefonen til reparation hos nogen, der ikke er til at stole på, og som muligvis har udstyret den med et stykke kompromiteret hardware,” siger Ivan Bjerre Damgård til Computerworld.

Desværre for brugerne advarer Apple ikke inden telefonen lukkes, og giver ikke mulighed for at tage backup af indholdet, inden en iPhone låses for altid.

På MereMobil.dk har vi forsøgt, at få flere uautoriserede Apple-reparatører i tale, men kun en enkelt er vendt tilbage. Smartphonecare fortæller, at de kun sjældent udskifter Touch ID-knappen.

- ”Vi oplyser altid kunden om risikoen, hvis vi skal skifte en homeknap med Touch ID, men vi laver sjældent denne type reparation. Vi har ikke oplevet ’error 53’ ved udskiftning af skærmen eller andre komponenter,” fortæller Diar Baker fra Smartphonecare.dk i Odense.

Han synes desuden ikke om, at Apple skal bestemme, hvor kunderne vil have serviceret deres telefon.

- Kæmpe opladerfejl hos Apple – stik trækkes tilbage

Mere til historien

Inden du sender din iPhone til service, uanset hvor det er, eller hvad der er galt, så sørg for at lave en sikkerhedskopi. Læs her hvordan du laver backup af iPhone og iPad.

Apple Watch Series 8 – rygter om nyt design

I efteråret kommer Apple Watch Series 8. Rygterne svirrer om, at Apple Watch vil få nyt design.

(mere…)
Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Nyt billigere Apple TV på vej

RYGTE: Skal man tro analytikeren Ming-Chi Kuo, så er Apple på vej med et nyt (og billigere) Apple TV senere i år.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
Den ikoniske iPod takker af - en historisk æra er slut

Apple oplyser, at det er slut med den ikoniske iPod. Nu "aflives" iPod Touch, som den sidste iPod model.

(mere…)
Danskerne sjusker med password - særligt de unge

Cybersikkerhed er vigtigt, men de færreste efterlever dette. En ny undersøgelse viser, at cirka hver anden dansker genbruger passwords på tværs af tjenester.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram