Ekspert: Derfor spærrer Apple din iPhone

En dansk sikkerhedsekspert medgiver det udgør et sikkerhedsproblem, hvis iPhonens Touch ID-knap skiftes på et uautoriseret værksted.

Touch IDNår Apple lukker din iPhone med fejlkoden ”error 53” sker det ud fra et sikkerhedshensyn, siger den amerikanske producent. Ifølge Computerworld bakkes udmeldingen op af en sikkerhedsekspert og professor ved Aarhus Universitet.

Professoren siger, at det ER muligt at installere en fingeraftrykslæser, der er blevet hacket eller sikkerhedskompromiteret. I yderste konsekvens kan kriminelle tømme ens bankkonto, og det er lettere at stjæle en telefon, der bagefter er mere brugbar for hæleren, hvis den kan låses op.

Apple bekræfter: Ja, vi spærrer din iPhone ved uautoriseret reparation

Touch ID bruges til login på telefonen samt i flere apps, og ved at have adgang til Touch ID-knappen, kan disse elementer udfordres rent sikkerhedsmæssigt.

Professor Ivan Bjerre Damgård gør desuden opmærksom på, at iPhone-ejere skal være på vagt overfor andre typer af uautoriseret hardware. Det kan resultere i afluring af tastaturtryk eller direkte overvågning af brugerne.

– ”Den mest effektive løsning er at lukke helt ned for enheden, hvis scenariet er, at du har haft telefonen til reparation hos nogen, der ikke er til at stole på, og som muligvis har udstyret den med et stykke kompromiteret hardware,” siger Ivan Bjerre Damgård til Computerworld.

Desværre for brugerne advarer Apple ikke inden telefonen lukkes, og giver ikke mulighed for at tage backup af indholdet, inden en iPhone låses for altid.

På MereMobil.dk har vi forsøgt, at få flere uautoriserede Apple-reparatører i tale, men kun en enkelt er vendt tilbage. Smartphonecare fortæller, at de kun sjældent udskifter Touch ID-knappen.

– ”Vi oplyser altid kunden om risikoen, hvis vi skal skifte en homeknap med Touch ID, men vi laver sjældent denne type reparation. Vi har ikke oplevet ’error 53’ ved udskiftning af skærmen eller andre komponenter,” fortæller Diar Baker fra Smartphonecare.dk i Odense.

Han synes desuden ikke om, at Apple skal bestemme, hvor kunderne vil have serviceret deres telefon.

Kæmpe opladerfejl hos Apple – stik trækkes tilbage

Mere til historien

Inden du sender din iPhone til service, uanset hvor det er, eller hvad der er galt, så sørg for at lave en sikkerhedskopi. Læs her hvordan du laver backup af iPhone og iPad.

Apple har frigivet iOS 17.1.2

KORT NYT: Apple er klar med en ny sikkerhedsopdatering til iPhone, der anbefales til alle enheder. Der er ligeledes en klar til iPad og Mac også.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Apple løfter sløret for vinderne af App Store Awards 2023

Apple er klar med dette års lister over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2023. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Touch ID vender ikke tilbage til iPhone

RYGTE: Det lader til, at Touch ID ikke vender tilbage til iPhone i hvert fald ikke, som vi kender den.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram