Kæmpe-opladerfejl hos Apple – stik trækkes tilbage

Apple trækker opladerstik tilbage fra markedet. Du kan risikere stød fra strømforsyningen til iPad og Mac. Læs her hvordan du får en ny gratis.

Apple duckhead til iPad og Mac

Netstik til Apple-oplader fra MacBook og iPad (Foto: MereMobil.dk)

Kunder som ejer en iPad eller Mac-computer, der er købt mellem 2003 og 2015, er i risikogruppen for at have en livsfarlig strømforsyning. Derfor har Apple lanceret et udskiftningsprogram for den berørte del.

Du kan via Apples supportside på nettet tjekke om din iPad eller Mac er berørt. Det sker ved at indtaste serienummeret på enheden. Er du berettiget til en ombytning, vil du blive bedt om, at opgive forsendelsesoplysningerne, hvorefter enheden sendes direkte til dig uden omkostninger.

GUIDE: Sådan tjekker du om din oplader er farlig

Det er den lille del, der klikkes på selve opladeren, som udskiftes. Alt efter hvilket land Mac-computere og iPads sælges i, er denne del forskellig. Ifølge Apple er følgende områder berørt af fejlen: Det europæiske kontinent, Australien, New Zealand, Korea, Argentina og Brasilien. Herunder altså også Danmark.

Det præcise antal af berørte ladere estimeres af kilder i branchen til at være omkring 280 millioner.

Apple har kendt problemet længe

Apple World Travel Adapter Kit (Foto: Apple)

Også Apple World Travel Adapter Kit er berørt af fejl på stikket til opladeren (Foto: Apple)

Sagen om den defekte opladerdel startede tilbage i sommeren 2015. Her rapporterede en skole i Norge, at elever havde fået stød, fordi selvet netstikket, kendt som ”duckhead”, sad tilbage i stikkontakten når opladeren blev taget ud, og de strømførende dele var efterfølgende blottet.

Apple troede problemet var isoleret til en bestemt serienummerrække, men undersøgelser hen over efteråret viste, at fejlen eksisterer på verdensplan for denne stiktype.

Ifølge Apple har der været 12 episoder med opladerne set over en periode på 12 år.

Udover iPad og Mac-computere er også Apple World Travel Adapter Kit fejlramt.

Få ombyttet i en forretning

Den officielle danske Apple-kæde, Humac, åbner den 2. februar 2016 for ombytning af netstikket til laderne i alle kædens butikker. Hvis den medbragte oplader er omfattet af fejlen, får kunden et nyt netstik med hjem.

– ”Vi tager imod alle som kommer ind med deres strømforsyning, uanset hvor produktet er købt. Det tjekkes i forretningen om opladeren har fejlen, og sender kunden hjem med et nyt netstik. Det er gratis, og kræver kun man oplyser navn og e-mail adresse,” fortæller adm. direktør i Humac, Michael Bech, til MereMobil.dk.

Humac forventer, at skulle ombytte flere tusinde enheder på landsplan.

Guide: Sådan finder du serienummeret på iPhone, iPad og Mac

Tjek laderen til iPhone, Mac og iPad

Mere til historien

Apple har tidligere iværksat et ombytningsprogram for opladere. I sommeren 2014 tilbagekaldte Apple opladere til iPhone, fordi den i nogle tilfælde kunne overophede og bryde i brand. Det var iPhone-opladeren med modelnummeret A1300.

Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Apple Vision Pro på vej i flere lande

RYGTE: Apple vil snart tilføjet 12 nye sprog til det virtuelle keyboard i Apple Vision Pro. Det får gang i rygterne om lancering i flere lande.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram