Gå ikke tilbage til fremtiden på din iPhone

0

ADVARSEL: Hvis ikke du vil udfordre skæbnen, så er her datoen du ikke må indstille din iPhone på.

Apple præsenterede første generation af iPhone i 2007 til udvalgte lande og i 2008 kom den første iPhone, som hed iPhone 3G, til Danmark. Derfor er det nok også de færreste, som manuelt indstiller datoen  tilbage til 1970. Men indstiller du manuelt din iPhone eller iPad til den 1. januar 1970 – ja så kan du være i problemer.

Vi advarer mod, at du gør dette, selvom det kan virke fristende, men det kan betyde telefonen skal til reparation for at fungere igen.

Der skulle nemlig være en fejl, som gør telefonen helt ubrugelig efterfølgende. Det skriver Wired.com.

 – Apple: Ja, vi spærrer din iPhone ved uautoriseret reparation

1. januar 1970 - indstil ikke denne dato på din iPhone
“Reklame”, der skal få iPhone-ejere til at indstille dato på iPhone, som kan gøre den ubrugelig. Advarsel: 1. januar 1970 – indstil ikke denne dato på din iPhone

 

Ovenstående billede er blevet delt på diverse forums, som blandt andet Reddit.com, hvor der opfordres til at man indstiller ens iPhone til datoen 1. januar 1970, der lokkes på billedet med man får et særligt ”påske æg” i form af et retro-tema.

Fejlen er i iOS-softwaren og påvirker umiddelbart kun 64-bit enheder, som iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPad Air, iPad Mini 2 og nyere. Men vi vil alligevel anbefale dig at lade være, også selvom du har en enhed der er ældre end iPhone 5S.

Det er uvist, hvad der forårsager den omtalte fejl, der altså gør iOS ikke kan håndtere datoen 1. januar 1970. Og Apple har endnu ikke kommenteret på det.

 – 37 procent af iPhone-brugerne har stadig en 4-tommer skærm

Men det ventes, at Apple vil rette fejlen i en kommende softwareopdatering. Enten en særlig opdatering, der udvikles for at rette den omtalte fejl ellers iOS 9.3, som netop nu er i betatest.

Video: Se fejlen her

Mere til historien

Den 1. januar 1970 var Apple end ikke grundlagt. Dette skete først den 1. april 1976 – dengang hed de Apple Computer og det var først på Macworld den 9. januar 2007, at de fjernede “Computer” fra navnet, hvilket skete samtidig med, at de offentliggjorde den første iPhone.

WEB-TV: Se Steve Jobs præsentere den første iPhone i 2007

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer