TDC: Snart 1 gbit/s på nettet via kabel-TV

Huawei skal levere superbredbånd via TDC’s kabel-TV netværk. Danmark bliver det første land i verden med Giga COAX.

Et nyt samarbejde mellem Huawei og TDC har netop set dagens lys. Huawei leverer allerede mobilnetværk til TDC, og nu kommer den store kinesiske teleleverandør også til at levere superhurtigt internet via kabel-TV. Det skriver TDC i en pressemeddelelse.

Data fiber internetDet er planen, at halvdelen af alle danske husstande indenfor to år skal have adgang til superbredbånd med hastigheder på op til en gigabyte per sekund. Lynhastigheden bliver gjort muligt via en opgradering af TDC’s eksisterende kabelnetværk, som teknologivirksomheden Huawei kommer til at stå for.

Opgraderingen af TDC kabel-TV netværket begynder i sidste halvdel af 2016 og forventes færdig inden udgangen af 2017. Ifølge TDC bliver Danmark det første land i verden, der opgraderer et helt kabel-TV netværk til ”Giga COAX”.

– ”Vi er stolte og glæder os over denne aftale med TDC Group, som kommer til at have afgørende betydning for mange danskeres hverdag,” siger CEO i Huawei Danmark Xiao Binbing og fortsætter:

– ”Innovation er den ultimative drivkraft i Huawei, og at vi, som teleleverandør, nu går ind med vores teknologiske knowhow og som de første sætter nye standarder for kabelnettet, ser vi som noget ret unikt. Teknologien er så ny, at Danmark bliver det første land i verden, hvor et helt kabelnet bliver opgraderet til denne nye teknologi, og hvor der vil blive målt på brugeroplevelsen, således at kvaliteten altid sikres. Danmark bliver således pionerland for denne helt nye superbredbåndsforbindelse.”

TDC er ikke overraskende også godt tilfreds med aftalen.

– ”Det er den mest ambitiøse og omfattende opgradering, vi nogensinde har foretaget i vores kabelnet, og det er samtidig en af de største investeringer i digital infrastruktur, vi har set i Danmark. Vi åbner en motorvej for digitale underholdningstjenester, hvor det kun er fantasien og ikke hastigheden, der sætter grænser,” siger CEO hos TDC Group, Pernille Erenbjerg, og hun fortsætter:

– ”Huawei har gjort et forbilledligt arbejde med at drive vores 4G-netværk, og vi er overbeviste om, at de med deres tekniske ekspertise er fuldt ud i stand til at levere en løsning, som både er ultrahurtig og omkostningseffektiv, hvilket kommer slutbrugerne til gavn.”

Mere til historien

Det bliver muligt, at købe internet via TDCs kabel-TV uden en TV pakke indenfor nogle få måneder.

Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Nyt Wi-Fi 7 system er på vej i butikkerne

Den nyeste trådløs teknologi, WiFi 7, bliver tilgængelig i et nyt Orbi-system fra Netgear.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram