TDC: Snart 1 gbit/s på nettet via kabel-TV

6

Huawei skal levere superbredbånd via TDC’s kabel-TV netværk. Danmark bliver det første land i verden med Giga COAX.

Et nyt samarbejde mellem Huawei og TDC har netop set dagens lys. Huawei leverer allerede mobilnetværk til TDC, og nu kommer den store kinesiske teleleverandør også til at levere superhurtigt internet via kabel-TV. Det skriver TDC i en pressemeddelelse.

Data fiber internetDet er planen, at halvdelen af alle danske husstande indenfor to år skal have adgang til superbredbånd med hastigheder på op til en gigabyte per sekund. Lynhastigheden bliver gjort muligt via en opgradering af TDC’s eksisterende kabelnetværk, som teknologivirksomheden Huawei kommer til at stå for.

Opgraderingen af TDC kabel-TV netværket begynder i sidste halvdel af 2016 og forventes færdig inden udgangen af 2017. Ifølge TDC bliver Danmark det første land i verden, der opgraderer et helt kabel-TV netværk til ”Giga COAX”.

– ”Vi er stolte og glæder os over denne aftale med TDC Group, som kommer til at have afgørende betydning for mange danskeres hverdag,” siger CEO i Huawei Danmark Xiao Binbing og fortsætter:

– ”Innovation er den ultimative drivkraft i Huawei, og at vi, som teleleverandør, nu går ind med vores teknologiske knowhow og som de første sætter nye standarder for kabelnettet, ser vi som noget ret unikt. Teknologien er så ny, at Danmark bliver det første land i verden, hvor et helt kabelnet bliver opgraderet til denne nye teknologi, og hvor der vil blive målt på brugeroplevelsen, således at kvaliteten altid sikres. Danmark bliver således pionerland for denne helt nye superbredbåndsforbindelse.”

TDC er ikke overraskende også godt tilfreds med aftalen.

– ”Det er den mest ambitiøse og omfattende opgradering, vi nogensinde har foretaget i vores kabelnet, og det er samtidig en af de største investeringer i digital infrastruktur, vi har set i Danmark. Vi åbner en motorvej for digitale underholdningstjenester, hvor det kun er fantasien og ikke hastigheden, der sætter grænser,” siger CEO hos TDC Group, Pernille Erenbjerg, og hun fortsætter:

– ”Huawei har gjort et forbilledligt arbejde med at drive vores 4G-netværk, og vi er overbeviste om, at de med deres tekniske ekspertise er fuldt ud i stand til at levere en løsning, som både er ultrahurtig og omkostningseffektiv, hvilket kommer slutbrugerne til gavn.”

Mere til historien

Det bliver muligt, at købe internet via TDCs kabel-TV uden en TV pakke indenfor nogle få måneder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer