Danskere: Jeg bruger min mobil mindre end mine venner

0

To ud af tre danskere mener, at de bruger mindre tid på deres smartphone end gennemsnittet og 80 procent mener, at folk er afhængige af deres mobil. Det viser ny undersøgelse fra Sony Mobile.

Sony Xperia Z5 i pink (Foto: Sony)
Sony Xperia Z5 i pink (Foto: Sony)

Det er snart de fleste danskere, som ejer en smartphone, og den er for langt de fleste blevet et ganske uundværligt onde langt de færreste vil undre.

En ny undersøgelse fra Sony Mobile viser også, at smartphones bruges flittigt af danskerne til mange forskellige ting. 84 procent bruger den endda så meget, at de faktisk er så afhængige og også oftest virker mere interesserede i telefonen end de mennesker, som de er sammen med fysisk. Hvad enten det er til en almindelig hyggeaften med vennerne, ved familien eller større sammenkomster.

 – Smartphone-afhængighed kan afsløres med ny app

Det pudsige er så til gengæld, at hele 63 procent ikke mener, at deres eget forbrug er problematisk og de derfor ikke ikke overvejer at skære ned på tiden foran den lille skærm.

Offline = isoleret fra omverdenen

Undersøgelsen viser også, at danskerne føler sig isoleret, hvis ikke de har deres smartphone ved siden af dem (og helst i hånden).

I undersøgelsen svarer 39 procent, at de stort set altid har deres mobil på dem og hvis ikke, så føler de sig hægtet af og isoleret fra omverdenen. 20 procent svarer de har svært ved ikke at tjekke deres smartphone for nyt (beskeder, mails, nyheder, sociale, medier og diverse andre notifikationer), selv på tidspunkter hvor de faktisk selv synes det er upassende.

 – Fem råd mod smartphone-afhængighed

Det er de 16-29 årige, som ifølge undersøgelsen har det største mobilforbrug, og hver tredje har svært ved, at lade mobilen være i fred.

– ‟Det er egentlig ikke så overraskende, at vi bruger meget tid på vores smartphone. Hvor vi tidligere havde forskellige enheder til forskellige ting og kun brugte mobilen til opkald og sms’er, viser vores undersøgelse, at vi bruger vores smartphone til en bred vifte af ting. Vi streamer musik og film, fotograferer og optager video, læser nyheder og bøger, går på sociale medier, mailer, træner, spiller spil og mediterer. Hvor vi før sad med avisen i papirformat om søndagen ved morgenbordet, sidder vi i dag med en elektronisk udgave på mobilen. Det føles naturligt for den enkelte, men når vi kigger rundt, kan vi jo godt få indtryk af, at alle andre hele tiden har næsen i skærmen,” siger Morten Johansen, marketingchef hos Sony Mobile.

Mere til historien

Undersøgelsen viser også, at danskerne bruger deres smartphone mest til. Opkald og SMS topper listen, derefter følger: Foto- og videooptagelser (94 procent), vejrudsigter (89 procent), kort og GPS-navigation (85 procent), nyheder (82 procent), emails (80 procent), sociale medier (71 procent) og pengetransaktioner (70 procent). Længere nede på listen kommer aktiviteter som streaming af film og musik, spil, e-bøger, træning, kost og sundhed.

Læs også:
Flere danskere bliver smartphone-afhængige
Derfor bliver du afhængig af din smartphone

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer