Danskere: Jeg bruger min mobil mindre end mine venner

To ud af tre danskere mener, at de bruger mindre tid på deres smartphone end gennemsnittet og 80 procent mener, at folk er afhængige af deres mobil. Det viser ny undersøgelse fra Sony Mobile.

Sony Xperia Z5 i pink (Foto: Sony)

Sony Xperia Z5 i pink (Foto: Sony)

Det er snart de fleste danskere, som ejer en smartphone, og den er for langt de fleste blevet et ganske uundværligt onde langt de færreste vil undre.

En ny undersøgelse fra Sony Mobile viser også, at smartphones bruges flittigt af danskerne til mange forskellige ting. 84 procent bruger den endda så meget, at de faktisk er så afhængige og også oftest virker mere interesserede i telefonen end de mennesker, som de er sammen med fysisk. Hvad enten det er til en almindelig hyggeaften med vennerne, ved familien eller større sammenkomster.

 – Smartphone-afhængighed kan afsløres med ny app

Det pudsige er så til gengæld, at hele 63 procent ikke mener, at deres eget forbrug er problematisk og de derfor ikke ikke overvejer at skære ned på tiden foran den lille skærm.

Offline = isoleret fra omverdenen

Undersøgelsen viser også, at danskerne føler sig isoleret, hvis ikke de har deres smartphone ved siden af dem (og helst i hånden).

I undersøgelsen svarer 39 procent, at de stort set altid har deres mobil på dem og hvis ikke, så føler de sig hægtet af og isoleret fra omverdenen. 20 procent svarer de har svært ved ikke at tjekke deres smartphone for nyt (beskeder, mails, nyheder, sociale, medier og diverse andre notifikationer), selv på tidspunkter hvor de faktisk selv synes det er upassende.

 – Fem råd mod smartphone-afhængighed

Det er de 16-29 årige, som ifølge undersøgelsen har det største mobilforbrug, og hver tredje har svært ved, at lade mobilen være i fred.

– ‟Det er egentlig ikke så overraskende, at vi bruger meget tid på vores smartphone. Hvor vi tidligere havde forskellige enheder til forskellige ting og kun brugte mobilen til opkald og sms’er, viser vores undersøgelse, at vi bruger vores smartphone til en bred vifte af ting. Vi streamer musik og film, fotograferer og optager video, læser nyheder og bøger, går på sociale medier, mailer, træner, spiller spil og mediterer. Hvor vi før sad med avisen i papirformat om søndagen ved morgenbordet, sidder vi i dag med en elektronisk udgave på mobilen. Det føles naturligt for den enkelte, men når vi kigger rundt, kan vi jo godt få indtryk af, at alle andre hele tiden har næsen i skærmen,” siger Morten Johansen, marketingchef hos Sony Mobile.

Mere til historien

Undersøgelsen viser også, at danskerne bruger deres smartphone mest til. Opkald og SMS topper listen, derefter følger: Foto- og videooptagelser (94 procent), vejrudsigter (89 procent), kort og GPS-navigation (85 procent), nyheder (82 procent), emails (80 procent), sociale medier (71 procent) og pengetransaktioner (70 procent). Længere nede på listen kommer aktiviteter som streaming af film og musik, spil, e-bøger, træning, kost og sundhed.

Læs også:
Flere danskere bliver smartphone-afhængige
Derfor bliver du afhængig af din smartphone

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram