Sådan undgår du at blive Siri-hacket

TIP: Siri på iPhone og iPad kan misbruges til ondsindede Facebook-opdateringer, opkald, SMS-beskeder, sletning af kalenderaftaler. Sådan undgår du misbrug.

Siri på iPhone (Foto: MereMobil.dk)

Siri på iPhone (Foto: MereMobil.dk)

Talegenkendelses-teknikker som Siri-funktionen på iPhone og iPad kommer vi nok til at se meget mere af i fremtiden, og med muligheden for automatisk at udføre kommandoer på telefonen, åbner for nye hidtil uset sikkerhedsaspekter.

På iPhone 6S og iPhone 6S Plus ligger Siri hele tiden og lytter efter kommandoen ”Hej Siri”, og man kan andre sagtens sætte Siri i arbejde, uden ejeren af telefonen ved noget om det.

Sagen er, at en række Siri-kommandoer ikke kræver telefonen låses op, inden de kan gennemføres.

Sådan kan Siri misbruges

Der kan f.eks. sendes en besked til hvem som helst. Det er blot at sige: ”Hej Siri. Send SMS til <telefonnummer>”. Herefter kan beskeden dikteres.

En ondsindet arbejdskollega har altså mulighed for, at sende en svinder-besked til chefen fra dit nummer.

Uden adgangskode kan der også oprettes (og slettes) aftaler i kalenderen. Man kan desuden indstille alarmen og opdatere Facebook-væggen.

Se de nye emojis til iPhone

Pas på din telefon

Ved at sige ”Hej Siri hvad hedder jeg” vises ejerens kontaktdata – og et sådant opslag er jo egentlig nyttigt, hvis man finder en tabt iPhone og ejeren er ukendt. I en nødsituation kan andre bruge din telefon til kontakte pårørende. F.eks. ”Hej Siri ring til min kæreste”.

En ekspert mener iPhone-ejere skal være opmærksomme i forhold til misbrug

– “Der er nærmest uanede muligheder for misbrug med de kommandoer, Siri tillader, selvom din iPhone eller iPad er låst. Man kan jo nemt forestille sig, hvad det kan føre til af problemer, at man både kan skrive falske Facebook-statusopdateringer og SMS’er til familie, venner, bekendte og kollegaer,” siger sikkerhedsekspert Jesper Mikkelsen fra Trend Micro.

Han mener Apple skal gøre mere for, at beskytte brugernes data. Han opfordrer alle, der bruger Siri, til at være varsomme med, hvem de giver fysisk adgang til deres iPhone eller iPad.

Web-TV: Skal du købe iPhone 6S eller 6S Plus?

Sådan undgår du misbrug af Siri

Siri fungerer ved talegenkendelse, ikke stemmegenkendelse. Derfor kan andre, end ejeren, aktivere tjenesten og udføre kommandoer.

Der er ikke synderligt mange sikkerhedsfunktioner omkring Siri i iOS-systemet, så hvis du totalt vil undgå misbrug skal brugen af Siri fra låseskærmen deaktiveres. Herunder kan du se mulighederne.

Slå Siri fra på låseskærmen

Indstillinger > Touch ID & Adgangskode > Tillad Adgang, Når Låst > Siri > Sæt til sluk

Slå Siri helt fra

Indstillinger > Generelt > Siri > Siri > Sæt til slut

Slå kommandoen ”Hej Siri” fra

Indstillinger > Generelt > Siri > Tillad Hej Siri > Sæt til sluk

Web-TV: Sådan kan Siri bruges

Mere til historien

I fremtiden forventes det, at kommandoer som ”OK Google” og ”Hej Siri” vil være opfattet af stemmegenkendelse, så det kun er brugerens egen stemme, der kan aktivere tjenesterne.

Læs også:
Sådan beskytter du iPhone mod nysgerrige blikke
Tip: Sådan laver du backup af iPhone

 

Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Nye farver til iPhone 16 Pro

Den næste generation af iPhone 16 Pro-modellerne ventes, at komme i nye farver. Se dem her.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram