Ny stor iPhone-opdatering klar – her er iOS 9.1

12

Med den nye iOS 9.1-opdatering får du fuckfinger på din iPhone og iPad, samt bunkevis af fejlrettelser.

Fuckfingeren på iOS 9.1 (Foto: MereMobil.dk)
Fuckfingeren på iOS 9.1 (Foto: MereMobil.dk)

Nu er den næste store opdatering klar til iPhone og iPad. Versionen hedder iOS 9.1, og den har gennem et længere stykke tid, været ude i forskellige testversioner hos udviklerne og public betatestere, men nu rammer den altså også almindelige slutbrugere af Apples produkter.

Noget af det rigtigt mange vil lægge mærke til, i deres daglige brug af iPhone, er de 150 nye emoji-symboler, som er til tilføjet beskedtastaturet. En af de mest omtalte emoji-grafikker er nok fuckfingeren, som man nu kan sende til vennerne endda i forskellige hudfarver.

Du skal være opmærksom på, at hvis du sender emoji-symboler til telefoner der ikke understøtter den enkelte grafik, vil det komme frem hos modtageren som et mystisk ugyldigt symbol. Det sker f.eks. hvis man sender fuckfingeren fra en telefon med iOS 9.1 til en med iOS 9.0.

Funktionen Live Photos er også forbedret. Live Photos optager automatisk 1,5 sekunder før og efter et billede bliver taget, hvorefter et billede i galleriet vækkes til live med bevægelse og lyd, hvis man med 3D Touch trykker lidt ned på skærmen. Med iOS 9.1 registreres nu hvornår telefonen hæves og sænkes, så disse bevægelser ikke optages som en del af Live Fotos.

Tip: Derfor virker Live Photos ikke

Nogle af nyhederne i iOS 9.1 (Foto: MereMobil.dk)
Nogle af nyhederne i iOS 9.1 (Foto: MereMobil.dk)

Der er også forbedringer i ydeevnen i forbindelse med multitasking, og stabiliteten er forbedret ved Safari, Søg, Musik, Fotos og CarPlay, samt en lang række andre smårettelser som i samlet helhed bliver til ret mange.

På iPhone 6S fylder opdateringen 252 MB, mens den til iPhone 6S Plus ligger på 313 MB.

Du opdaterer ved at gå i Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering.

Web-TV: Sådan fungerer 3D Touch på iPhone 6S

Mere til historien

Apple er snart på vej til salgsstart med deres nye Apple TV boks. For at bruge iPhone sammen med denne, så det fungerer rigtigt, er iOS 9.1 påkrævet.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer