Sjove 2015-facts om MobilePay

5

Danskerne elsker MobilePay. Her er en række facts, som er sjove at vide, om den mega populære tjeneste.

Facts fra 2015 om MobilePay (Grafik: Danske Bank)
Facts fra 2015 om MobilePay (Grafik: Danske Bank)

Siden lanceringen i maj 2013 har MobilePay haft en uafbrudt sejrsmarch. Allerede ved udgangen af debutåret var app’en hentet 870.000 gange. En af årsagerne til MobilePays store succes er, ud over manglende konkurrence, at tjenesten fungerer på tværs af alle banker og telefoner.

Danske Bank har frigivet statistik for brugen af MobilePay i 2015. Tallene slår endnu engang fast i, at tjenesten er danskernes foretrukne når det kommer til betalinger i butikker og pengeoverførsler mellem venner og familie.

2,7 millioner bruger nu MobilePay regelmæssigt, og i gennemsnit overføres der hvert minut 41.500 kroner. På daglig basis kommer 2.500 nye brugere af tjenesten til.

Godt halvdelen af alle solgte billetter gennem DSB’s billet app betales nu med MobilePay, og 45 procent af alle digitale frimærker, der købes i Post Danmarks porto-app, betales med Danske Banks tjeneste.

Mastercard klar med digital tegnebog i skandinavien

Butiksbetalinger stærkt på vej frem

MobilePay sidder på godt 17.500 erhvervsaftaler mens konkurrenten Swipp nærmer sig 14.000.

I øjeblikket accepterer 2.400 webshops i Danmark betaling med den populære tjeneste, og det største køb på en netbutik i 2015 udgjorde et beløb på 52.499 kroner. I 2015 blev tjenesten brugt til 115,8 millioner overførsler til et samlet beløb af 27,7 milliarder kroner.

Blandt de danske kommuner har 89 procent en businessaftale med MobilePay.

Du kan se flere tal i infografikken her ved siden af teksten.

Selvom Danske Bank har succes lurer konkurrenterne i kulissen. Den mest aktive lige nu er Swipp, men Nets er på vej med et mobildankort og Mastercard har lanceret en digital tegnebog.

MobilePay understøtter nu 3D Touch

Mere til historien

I Danmark er de to mest benyttede apps Facebook og Facebook Messenger. Nummer tre på denne liste er MobilePay.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer