Facebook klar med 360 graders video på iOS

Du kan have set 360 graders video på din Facebook startside, hvis du har en Android eller en PC, men nu kommer funktionen også til iOS

360 graders videoer giver en speciel oplevelse, og skal ses med et VR headset, hvilket man heldigvis kan anskaffe sig rimelig billigt – hvis man altså har det fint nok med, at det er lavet af pap. Dermed ikke sagt, at hvis man anskaffer sig et, vil der være massere af indhold at nyde i Virtual Reality.

Dog kommer mængden af VR optimeret indhold til at stige gradvist, nu at Facebook ruller en opdatering ud, der omfatter iOS også.

Sider som: ABC News, BuzzFeed, Nickelodeon og mange flere, har allerede startet på at rulle indhold ud i 360 graders video, og det vil helt sikkert blive udbredt endnu mere fremadrettet.

VR tager stille og roligt over

Facebook vil få indholdet længere ud, ved hjælp af en nyligt lanceret “mikroside”, som skulle give tips og tricks til at skyde 360 graders video, så det bliver mere normalt for forbrugere, at uploade indhold i formatet.

De arbejder også med, at få en direkte uploadknap på de respektive apps og tilhørende kameraer der er kompatibel med at skyde i 360 grader.

Der vil ikke gå længe før VR bliver den nye standard for visning af videoer, og dermed vil fremtidige reklamer også foregå i formatet. Faktisk arbejder Facebook allerede sammen med firmaer som: Samsung, Disney World og AT&T, i at skabe reklamer optimeret til formatet.

Mere til historien

90 procent af brugere trekker deres Facebook via mobilen, hvilket også gør VR indholdet oplagt, hvis man skulle have et Google Cardboard liggende.


Avatar

Om Lasse Lundgaard

Lasse har fulgt den nyeste teknologi i halvdelen af sit liv, og har udviklet en bred viden om alt der er værd at vide om techindustrien. Han har en passion for især smartphones og tablets, hvor hans primære platform er Android. Ved siden af at være mobilfreak og følge techindustrien, er han tilbøjelig til selv at købe diverse gadgets.