Telianor opløses efter fusionen er droppet

Telia og Telenor skal i de næste måneder afvikle alt, der var gjort klar til årsskiftet, hvor det nye fælles selskab havde forventet premiere.

Telia Telenor

Telia og Telenor skaber i 2015 ét fælles mobilselskab i Danmark.

Nu fusionen mellem Telia og Telenor er droppet, så skal selskaberne i de næste måneder afvikle alt, der var gjort klar til premieren på det nye fælles selskab i Danmark, som skulle have været en realitet ved årsskiftet.

 – Telenor og Telia dropper sammenlægning

Ledelsen af det nye fælles selskab var fundet, men denne skal i stedet ”pille” det fælles selskab ”Telianor” fra hinanden. Og se hvilke strategiske muligheder, der byder sig på det danske marked fremover. Det skriver Business.dk.

– ”Vi var i al væsentligt så langt med forberedelserne, som vi havde planlagt. Vi forventede en operationel opstart i begyndelsen af 2016. Nu er planen ændret. Jeg har nu den lederopgave at fase projektet ud og sikre det, som man ønsker at sikre af strategiske muligheder, så nedskaleringen sker på en god måde. Der har været ganske mange involveret på deltid og nogle på heltid,” siger Hilde Tonne, som dog ikke vil sætte antal på de involverede, til Berlingske.

 – Mislykket fusion er godt nyt for forbrugerne

Hilde Tonne ønsker heller ikke at kommenterer på, hvad alt dette planlægningsarbejde har kostet. Men udtaler blot, at det er en del af det almindelige virke i en stor koncern, som må medregnes når man arbejder med forretningsudvikling.

Skuffelsen over aflysningen af fusionen lyser også ud af Hilde Tonne, der havde glædet sig til det og fortsat mener det danske marked trænger til en konsolidering.

Telia og Telenors fælles selskab, TT-Netværket, berøres ikke af den aflyste fusion.

 – Telia og Telenors mobilnetværk er nu ét

Mere til historien

Telia og Telenor har haft fælles kontor i det berømte sorte tårn på Hotel Crowne Plaza på Amager – der pudsigt nok var det samme sted, at Margrethe Vestager i 2011 var med til at danne regering med Helle Thorning-Schmidt. Margrethe Vestager har været med til at spænde ben for fusionen mellem Telia og Telenor.

Grønt lys: Norlys opsluger Telia

Onsdag kom den længe ventede meddelelse om, at Norlys’ opkøb af Telias danske forretning er godkendt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Jonas Vingegaard og “Friends”-dødsfald trak dataforbruget til nye højder

Danskerne satte igen rekord i dataforbrug. Især én dato stikker ud, skriver teleselskabet Telenor.

(mere…)
Telia klar med brugte telefoner i butikkerne

Det er nu muligt at købe brugte telefoner i Telia-butikker. Det er en del af konceptet ”Pre-loved”.

(mere…)
Norlys’ repræsentantskab godkender Telia-køb
(mere…)
Telia skifter navn

Inden så længe vil varemærket Telia ikke længere være på det danske mobilmarked.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram