Telianor opløses efter fusionen er droppet

0

Telia og Telenor skal i de næste måneder afvikle alt, der var gjort klar til årsskiftet, hvor det nye fælles selskab havde forventet premiere.

Telia Telenor
Telia og Telenor skaber i 2015 ét fælles mobilselskab i Danmark.

Nu fusionen mellem Telia og Telenor er droppet, så skal selskaberne i de næste måneder afvikle alt, der var gjort klar til premieren på det nye fælles selskab i Danmark, som skulle have været en realitet ved årsskiftet.

 – Telenor og Telia dropper sammenlægning

Ledelsen af det nye fælles selskab var fundet, men denne skal i stedet ”pille” det fælles selskab ”Telianor” fra hinanden. Og se hvilke strategiske muligheder, der byder sig på det danske marked fremover. Det skriver Business.dk.

– ”Vi var i al væsentligt så langt med forberedelserne, som vi havde planlagt. Vi forventede en operationel opstart i begyndelsen af 2016. Nu er planen ændret. Jeg har nu den lederopgave at fase projektet ud og sikre det, som man ønsker at sikre af strategiske muligheder, så nedskaleringen sker på en god måde. Der har været ganske mange involveret på deltid og nogle på heltid,” siger Hilde Tonne, som dog ikke vil sætte antal på de involverede, til Berlingske.

 – Mislykket fusion er godt nyt for forbrugerne

Hilde Tonne ønsker heller ikke at kommenterer på, hvad alt dette planlægningsarbejde har kostet. Men udtaler blot, at det er en del af det almindelige virke i en stor koncern, som må medregnes når man arbejder med forretningsudvikling.

Skuffelsen over aflysningen af fusionen lyser også ud af Hilde Tonne, der havde glædet sig til det og fortsat mener det danske marked trænger til en konsolidering.

Telia og Telenors fælles selskab, TT-Netværket, berøres ikke af den aflyste fusion.

 – Telia og Telenors mobilnetværk er nu ét

Mere til historien

Telia og Telenor har haft fælles kontor i det berømte sorte tårn på Hotel Crowne Plaza på Amager – der pudsigt nok var det samme sted, at Margrethe Vestager i 2011 var med til at danne regering med Helle Thorning-Schmidt. Margrethe Vestager har været med til at spænde ben for fusionen mellem Telia og Telenor.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer