Telia og Telenors mobilnetværk er nu ét

0

TT-netværket er nu ét samlet netværk på tværs af 2G, 3 og 4G LTE.

Der blev skrevet historie i nat, hvor verdens først netværkssamarbejde på tværs af 2G, 3G og 4G blev afsluttet i Sønderjylland og på Fyn. 21 måneders intensivt arbejde er snart overstået, og resultatet er nu ét samlet netværk, der bliver delt mellem Telia og Telenor. Det unikke ved dette samarbejde er, at ingen andre steder i verden deler to teleselskaber hele deres radionetværk-infrastruktur på tværs at både 2G, 3G og 4G LTE. I daglig tale omtales det nye samlede netværk som TT-netværket.

Telenor og Telia skaber et nyt fælles mobilselskab i Danmark (Foto: MereMobil.dk)
Telenor og Telia skaber et nyt fælles mobilselskab i Danmark (Foto: MereMobil.dk)

– ”I televerdenen er det her et verdenshistorisk øjeblik, og jeg er selvfølgelig stolt over, at vi er kommet i mål med så stort og kompliceret et projekt, som virkelig har gjort en forskel for kunderne. Vi har bygget en ’digital Storebæltsbro’, som består af over 4.000 mobilmaster. Vi har gjort mobildækningen bedre end nogensinde og bragt hurtigt mobilt 3G- og 4G-bredbånd til mange små byer og øer, som tidligere kun havde 2G-forbindelse,” siger Telenors netværksdirektør Kim Krogh Andersen.

Hos Telia er der også glæde over, at netværksopgraderingen nu endelig er et overstået kapitel

 – TT-netværket forbedres yderligere i 2015

– ”Netværket er vores permission to play. Et kvalitetsnetværk med høje hastigheder er simpelthen fundamentet for lanceringer af nye services som Spotify, Telia TV og Storytel. Med vores seneste netværksopgraderinger, har danskerne fået det stærkeste netværk, vi nogensinde har set her i landet. Det er vi stolte af at kunne levere – specielt fordi det er første gang i verdenshistorien, at nogen gennemfører et projekt som det her. Og så er det endda sket helt efter planen og uden større forstyrrelser,” siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia.

Netværket slet ikke færdig

– ”Vores netværk står aldrig færdigt. Det er på én side et forstemmende faktum, og på den anden side er det jo også lige netop dét, der gør det så spændende at arbejde med teknik og udvikling. I vores arbejde handler det jo om hele tiden at optimere, bygge ud og fintune, så kunderne får de bedste oplevelser med tjenesterne. Her er dækning en af de væsentlige faktorer, og vores ambition er at dække 99,9 % af danskerne med både 2-, 3- og 4G i begyndelsen af 2016,” siger Christoph Nørgaard.

Næste skridt for Telia og Telenor er en opgradering til LTE Advanced med Carrier Aggregation, som giver plads til flere brugere på nettet med endnu højere hastigheder. Telia og Telenor forventer at aktivere de første master med Carrier Aggregation i begyndelsen af 2015. På MereMobil.dk har vi tidligere omtalt planen for 2015 i denne artikel.

Her blev dækningen forbedret i nat

Nattens 2G-sammenlægning betyder, at Telenors kunder i en række områder har flere 2G-master til rådighed og derfor vil opleve væsentlig bedre indendørsdækning, når de taler i mobiltelefon. Det gælder blandt andet følgende områder:

  • Området mellem Borg, Sølsted og Skast
  • Omkring Hyrup, Visbjerg, Bjerndrup og Nørre Løgum
  • Omkring Hokkerup og Bjergskov.
  • Langs Hoptrup Hovedved (mellem Hoptrup og Genner)
  • I Nybøl og Fynshav
  • Mellem Nørre Højrup og Ringe Mark
  • Omkring Bellinge
  • I Skovhuse og langs Rynkebyvej (mellem Rynkeby og Revninge)
  • I Drigstrup og Bregnør Fiskerleje
  • I Brudager, Gravvænge og Heldager

Mere til historien

TT-netværket består at 4.150 mobilmaster, og det er planen af udvide med omkring 20 ekstra mobilmaster i 2015.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer