Lollipop nu på mere end hver femte Android-enhed

For første gang er Android Lollipop installeret på mere end hver femte Android-enhed, men de ældre versioner har fortsat godt fast i brugerne.

Opgørelse over Android-versionernes udbredelse (september 2015)

Opgørelse over Android-versionernes udbredelse (september 2015)

Google har netop opdateret deres statistik over fordelingen af de forskellige Android-versioner, og nu er der ved at ske lidt med udrulningen af Android 5.0-5.1 Lollipop.

Den kommer for første gang over de 20 procent – helt præcist er der ifølge den seneste statistik 21 procent, som har Lollipop installeret på deres Android-enhed.

Det er dog i statistikken for september måned endnu ikke Android 5.1 Lollipop, der er skyld i dette, men derimod Android 5.0, som er noteret for 15.9 procent af installationerne.

Men der er langt op til den mest brugte Android-version, som er Android 4.4 KitKat. Den er noteret til at være installeret på 39,2 procent af alle enheder. Næstefter følger de tre Android Jelly Bean versioner, Android 4.1-4.3, som er installeret på 31,8 procent samlet. Det skriver GSMArena.com.

Mere utroligt er det, at Froyo og Gingerbread fortsat er installeret på så mange enheder, at de kan ses i statistikken. Gingerbread er installeret på 4,1 procent, mens den nyeste Android 5.1 Lollipop kun er på 5,1 procent – så forskellen er faktisk ikke så stor.

Versioner ældre end Froyo er ikke med i opgørelsen, da den laves ud fra besøg i Google Play Store – og Google Play Store er kun kompatibel med Android 2.2 eller senere. Derudover vises versioner med mindre end 0,1 procent markedsandel heller ikke.

Det ventes, at udbredelsen af Android 5.1 Lollipop vil stige i nær fremtid. Eksempelvis har Sony netop frigivet opdateringen til deres første generation af Sony Xperia Z-serien, samt der netop er præsenteret en række nye Android-enheder med Android 5.1 Lollipop fra salgsæsken.

Mere til historien

Google har allerede meldt ud, at den næste store Android-version får navnet Android 6.0 Marshmallow. Den offentliggøres formentlig med de kommende Nexus-enheder, som det rygtes henholdsvis LG og Huawei står bag hardwaren på.

Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
IDC: Smartphone-salget vil falde i hele 2023

Nye tal viser, at den økonomiske krise har ramt mobilbranchen. Salgstallene vil falde og køberne vil betale mindre end tidligere for telefonerne.

(mere…)
Samsung måske på vej med Galaxy S23 FE

Samsung droppede sidste år modellen, Galaxy S22 FE, men måske Fan Edition-modellen returnerer med Galaxy S23.

(mere…)
Oppo har ramt plet med nye foldbare smartphones

I slutningen af 2022 sendte Oppo nye foldbare mobiler i handlen på det kinesiske marked. Disse har ramt plet hos mobilkøberne. Europa venter.

(mere…)
Toneangivende Android-telefoner fra Kina er proppet med spyware

UNDERSØGELSE: Kinesiske top-mobiler med Android er et mareridt ud i privatliv, konkluderer undersøgelse. Angiveligt er Europa ikke ramt.

(mere…)
Så sjældent udskifter vi vores mobiltelefon

Vi beholder samme mobiltelefon længere end tidligere. Det viser ny undersøgelse fra analysefirmaet IDC.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram