Lollipop nu på mere end hver femte Android-enhed

0

For første gang er Android Lollipop installeret på mere end hver femte Android-enhed, men de ældre versioner har fortsat godt fast i brugerne.

Opgørelse over Android-versionernes udbredelse (september 2015)
Opgørelse over Android-versionernes udbredelse (september 2015)

Google har netop opdateret deres statistik over fordelingen af de forskellige Android-versioner, og nu er der ved at ske lidt med udrulningen af Android 5.0-5.1 Lollipop.

Den kommer for første gang over de 20 procent – helt præcist er der ifølge den seneste statistik 21 procent, som har Lollipop installeret på deres Android-enhed.

Det er dog i statistikken for september måned endnu ikke Android 5.1 Lollipop, der er skyld i dette, men derimod Android 5.0, som er noteret for 15.9 procent af installationerne.

Men der er langt op til den mest brugte Android-version, som er Android 4.4 KitKat. Den er noteret til at være installeret på 39,2 procent af alle enheder. Næstefter følger de tre Android Jelly Bean versioner, Android 4.1-4.3, som er installeret på 31,8 procent samlet. Det skriver GSMArena.com.

Mere utroligt er det, at Froyo og Gingerbread fortsat er installeret på så mange enheder, at de kan ses i statistikken. Gingerbread er installeret på 4,1 procent, mens den nyeste Android 5.1 Lollipop kun er på 5,1 procent – så forskellen er faktisk ikke så stor.

Versioner ældre end Froyo er ikke med i opgørelsen, da den laves ud fra besøg i Google Play Store – og Google Play Store er kun kompatibel med Android 2.2 eller senere. Derudover vises versioner med mindre end 0,1 procent markedsandel heller ikke.

Det ventes, at udbredelsen af Android 5.1 Lollipop vil stige i nær fremtid. Eksempelvis har Sony netop frigivet opdateringen til deres første generation af Sony Xperia Z-serien, samt der netop er præsenteret en række nye Android-enheder med Android 5.1 Lollipop fra salgsæsken.

Mere til historien

Google har allerede meldt ud, at den næste store Android-version får navnet Android 6.0 Marshmallow. Den offentliggøres formentlig med de kommende Nexus-enheder, som det rygtes henholdsvis LG og Huawei står bag hardwaren på.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer