M betyder Marshmallow – Google navngiver den næste Android

0

Android 6.0 Marshmallow hedder den næste store Android-version.

Android 6 Marshmallow
Android 6 Marshmallow

Nu er det officielt. Den næste Android-version, der hidtil har gået under kodenavnet Android M, hedder Android 6.0 Marshmallow. Meldingen kommer på Android-udviklerbloggen.

Google følger med Marshmallow navnestrategien som typisk betyder navngivning efter slik, kager og søde sager samtidigt med, at nye navne følger alfabetet. Den version som aktuelt er den nyeste hedder som bekendt Android 5.x Lollipop. Tidligere har vi set navne som KitKat, Donut, Honeycomb og Cupcake.

Det forventes Google frigiver Android 6.0 Marshmallow til efteråret.

En af de store nyheder i den næste Android, rent sikkerhedsmæssigt, bliver muligheden for, at tage kontrol over ens egne data. Med App-tilladelser kan brugerne nu ned på applikationsniveau se hvilke rettigheder en applikation har og tilpasse dem efter dit behov og ønske.

Selvom Android 6.0 udsendes dette efterår, vil der typisk gå et stykke ind i 2016, inden opdateringer til de nuværende smartphones begynder at se dagens lys.

Google vil opdatere Nexus-enhederne hver måned

Mere til historien

Sammen med en ny stor Android-version følger også normalt en Nexus-enhed, der er Googles referencetelefon. Her vises hvordan Android-udgaven er tænkt fra udviklerholdets side.

Læs også:
Derfor vælger vi en iPhone eller Android

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer