Kan du stadig huske telefonnumre?

2

En undersøgelse viser, at det er de færreste, som i dag kan huske telefonnumre – end ikke de nærmeste.

Mobilen er det primære kamera (Foto: Telia)
Mobilen er det primære kamera (Foto: Telia)

Der var engang hvor det var hjernen, som huskede mobiltelefoner og andet for os, men i dag er det mobilen der husker alt.

En undersøgelse viser, at det er de absolut færreste, som husker telefonnumre end ikke til de nærmeste. Det skriver DR.dk.

I dag lader vi som sagt mobilen huske en masse for os – lige fra telefonnumre til kalenderaftaler.

– ”Vi har det hele lagt ind i mobiltelefonen. Den er vores hukommelse i dag,” siger Ditte Hansen, mobilbruger, til DR.dk.

Og det fænomen kaldes for digitalt hukommelsestab. Skal vi tro hjerneforsker ved Aarhus Universitet, Andreas Roepstorff, er det dog ikke så stort et problem.

– ”I sig selv tror jeg ikke, det er noget stort problem. Vi har brug for at huske navne, og vi har brug for at huske ansigter,” siger han til DR.dk.

Men selvom det ikke umiddelbart er et problem, at vi ikke husker vores venner og families telefonnumre, kan der alligevel måske være bekymring at spore ved vores enorme brug af mobiltelefonen.

– ”Man kan måske godt overveje, om man egentlig har brug for at have alt det der med sig hele tiden. Om ikke det i virkeligheden stresser en, mere end det hjælper,” siger Andreas Roepstorff.

Men jo mere telefonen kan bruges til – jo vigtigere bliver den at have med. Og mobilbetaling bliver eksempelvis mere og mere populært, så smartphonen kan udkonkurrere kontanter og betalingskort.

 – MobilePay er en kæmpesucces

Du kan se en video om indslaget vedrørende digitalt hukommelsestab på DR’s hjemmeside.

Hvad mener du? Er det et stort problem mobiltelefonen er blevet vores hukommelse? Og kan du huske telefonnumrene på nogle af dine nærmeste venner og familie? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

Generelt er flere og flere afhængige af deres smartphone ligesom den sjældent bliver hjemme, i lommen/tasken eller lignende når der er fest, der er smartphonen oftest med til bords. Faktisk har en undersøgelse foretaget forud for årets festivaler vist, at danskerne prioriterer deres smartphone forud for tandbørsten og deodoranten.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer