MobilePay er en kæmpesucces

Danske Banks mobilbetalings applikation MobilePay er blevet en kæmpe succes og er nu på vej mod et overraskende overskud.

MobilePay

MobilePay (Foto: MereMobil.dk)

Danskerne har taget mobilbetaling og i særdeleshed MobilePay til sig. Antallet af registrerede brugere nærmer sig 2,5 millioner, men på trods af dette har Danske Bank endnu ikke kunne se successen på bundlinien for banken. Derimod har MobilePay kostet banken et to-cifret millionbeløb.

Men alle erhvervskundernes indtog får nu tingene til at se anderledes ud. Nu sigter MobilePay mod et overraskende overskud i 2015. Det skriver Børsen, ifølge TV2.dk.

– ”Det overrasker mig, at de kommer til at lave overskuddet så hurtigt. Et overskud på to og et halvt år er hurtigere end gennemsnittet i den verden. Det er forretningernes årsgebyr for at være med i systemet, der er med til at betale det,” siger Henning N. Nielsen, seniorpartner i Pluscon.

MobilePay

Frisør Salon City Hair i Odense C tager imod MobilePay (Foto: MereMobil.dk)

Danske Bank mener dog, at MobilePay har givet banken en masse fordele, der opvejer de hidtidige underskud. Jesper Nielsen, chef for forretningsudvikling i Danske Bank, mener blandt andet at MobilePay har været med til at vende bankens dårlige image.

Applikationen er også tænkt i det hurtigt skiftende bankmarked, hvor de største virksomheder også i nær fremtid kommer med egne betalingsløsninger. Det er endnu uvist om Apple Pay og Samsung Pay kommer til det danske marked.

Mere til historien

MobilePay har for alvor gjort sit indtog hos de private og de små erhvervsdrivende, men også i større butikskæder – Rema 1000, Bilka og Føtex – har de nu integreret sig, som betalingsmiddel.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.