OnePlus 2 – unbox og vores første indtryk

Web-TV: Testen af OnePlus 2 er i gang. Her unboxer vi og kommer med de første indtryk.

Et hype i tech-kredse

OnePlus 2 der den seneste smartphone fra det kinesiske firma OnePlus, der har udmærket sig ved, at sælge produkter via nettet og skabe et hype omkring sig, der særligt har ramt i tech-kredse.

Normalt bruger vi ikke tid på produkter, der ikke kan købes i danske butikker, men her gør vi en undtagelse for at se, om der er noget omkring den, ofte positive omtale, både denne og forgængeren har fået.

Vi er nu i gang med testen, og har fået OnePlus 2 til test i farven Sandstone Black. Vores telefon har 64 GB brugerhukommelse og 4 GB RAM. Der kan købes ekstra bagcovers i en række versioner, vi har fået en i Bambus.

- Debat: Det mangler OnePlus 2

Ud af æsken

Den røde æske er indpakket i en tynd plastfilm, som vi nemt får taget hul på - et par ryst med håndleddet og kassen er åben.

I æsken befinder sig en opstartsmanual, USB Type-C kabel til opladning og en oplader på hele 2 ampere i udgangseffekt. En test skal senere vise, hvor hurtigt den kan lade OnePlus 2 op.

Fronten er, som på så mange andre telefoner, belagt med Gorilla Glass til beskyttelse. Skærmen på 5,5 tommer har såkaldt In-Cell LCD display teknologi i Full HD (401 PPI). Ved første øjekast er skærmen lidt mere refleksiv end hvad vi finder hos konkurrenterne.

I bunden sidder fingeraftrykslæseren og den berøringsfølsomme knap i én - nedsunket i forhold til resten af fronten.

Den nye stiktype USB Type-C omgives i bunden af højtaler-grills, om end det kun er højre side lyden kommer fra, for desværre har OnePlus 2 ikke stereo-højtalere.

Ved siden af mini-jackstikket i toppen ses et lille hul. Det er den ene af to mikrofoner til støjreduktion.

På venstre side, noget ganske nyt inden for Android-verdenen, en dedikeret knap til tre lyd-indstillinger. (Ingen afbrydelser, Prioriteret afbrydelser eller Alle afbrydelser), men mere om det i den endelige test. Volumen samt tænd/sluk er placeret på telefonens højre side.

Bagsiden er som sandpapir

Bagsiden i Sandstone Black føles meget ruflet, lidt som fin sandpapir, og det giver en meget anderledes om end autentisk følelse men et godt greb. Kameraet er beskyttet af det omkringliggende metal, der også omkranser laserfokus og to-tonet blitz.

Alt i alt et positivt indtryk af designet, ikke klodset eller glat, hvilket er godt for en enhed i denne størrelse.

Når vi tager bagsiden af kommer to slots til Nano SIM-kort syne. OnePlus 2 har nemlig dual-SIM mulighed. Hvis man fra starten indsætter flere SIM-kort, bliver man bedt om at taste PIN-koden ind på begge under opstarten.

Mange tilpasninger

Undervejs i opstarten kommer forskellige tilpasningsmuligheder. Første valgmulighed er om vi vil bruge de berøringsfølsomme knapper på hver side af fingeraftrykslæseren, eller vi vil bruge softwareknapper på skærmen.

Dernæst får vi mulighed for at tilvælge genvejsfunktioner såsom dobbelt-tap på skærmen for at vække den, åbne kameraet ved at tegne et O, V for lommelygte eller styre musikken. Alt sammen mens skærmen er slukket, kan funktionerne bruges.

Vi får også mulighed for at vælge input-metoden - Googles egen eller SwiftKey.

”Shelf” er en funktion hvor man med et swipe ind fra venstre, får et samlet overblik over de mest anvendte applikationer og kontakter, vejrsituationen og favoritwidgets. Vi ønsker at prøve funktionen, der kan til og fravælges på et senere tidspunkt.

Jeg har bøvlet med fingeraftrykslæsere. Tilsyneladende har jeg problemer med alle enheder der har en fingeraftrykslæser, mine fingeraftryk bliver hvert fald ikke genkendt særligt nemt. Faktisk troede jeg at den var i stykker, men så prøvede jeg med kærestens finger, og her fungerede den første gang.

Styr applikationernes tilladelser

”App-tilladelser” er en funktion vi kommer til at se meget mere til i den kommende Android 6.0 Marshmallow. Indtil da er OnePlus blandt de eneste der har implementeret dette i Android Lollipop.

Helt lige til kan du tilpasse hver enkelt applikations rettigheder over dine informationer.

Til sidst kan vi kigge lidt på softwaren i OnePlus 2. Her er tale om den hidtil nyeste Android 5.1.1 Lollipop med små brugerflade tilpasninger fra OnePlus med deres OxyGen 2.0 software.

- Mere om OnePlus 2

Vendbare USB-stik

OnsPlus 2 bruger USB Type-C til opladning.

Det flade kabel er pænt rullet sammen og bundet med en plastikholder der kan genbruges.

Stikket tilsluttes let porten i telefonen, og det giver en lille ”klik-lyd” når det tilsluttes. Stikket sidder rigtigt godt og stabilt, og der er ikke noget der dingler eller føles løst her.

I den anden ende har OnePlus designet et vendbart almindeligt USB-stik, så her skal der heller ikke tænkes over hvilken vej stikket skal vende, når den skal tilsluttes enten opladeren eller computeren.

Vi er i gang med at teste OnePlus 2, så vi snart kan komme med en omfattende vurdering af, om telefonen er pengene værd, eller blot et hypet internet-fænomen.

- Sammenligning: OnePlus One mod OnePlus 2

Billeder af OnePlus 2

Mere til historien

Den version af OnePlus 2 vi har til test koster 2.999 kroner plus forsendelse.

Salget af OnePlus-telefoner er stoppet i Tyskland

Brud på patentrettigheder har ført til et øjeblikkeligt stop for salg af OnePlus og Oppo-telefoner i Tyskland.

(mere…)
OnePlus har ikke droppet ’alert slider’ for altid

Hvis alert slider er vigtig for dig, skal du ikke købe OnePlus 10T, men fremtiden byder på nye telefoner MED knappen, fortæller OnePlus.

(mere…)
OnePlus 10T – en billigere OnePlus 10 Pro

Den mangler lidt for at være en topmodel. Til gengæld er prisen interessant og du får den helt nye Snapdragon processor. Se hvilke forskelle der er på OnePlus 10T og OnePlus 10 Pro her.

(mere…)
OnePlus 10T: De sidste detaljer er afsløret

Vi har allerede set billeder af den kommende telefon og lidt detaljer. Nu får vi de sidste specifikationer.

(mere…)
OnePlus 10T vil mangle to vigtige egenskaber

Ingen fysisk ’alertslider’ og uden Hasselblad-branded kamera, fortæller OnePlus.

(mere…)
OnePlus 10T kommer i august

Sommeren er for alvor over os her i Danmark og OnePlus inviterer OnePlus til stor lanceringsevent om nogle uger. De vil præsentere OnePlus 10T 5G.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram