Microsoft sætter mere fokus på apps

0

Microsoft fortsætter med at opkøbe selskaber der har udviklet apps, og applikationer fylder nu tilsyneladende nu en større del for Microsoft.

Microsoft
Microsoft lader til, at have sat turbo på apps

Det er ingen hemmelighed, at en stor del af en success for en smartphone i dag skabes af de praktiske opgaver den kan løse. Selve telefonen kan være et fantastisk apparat i sig selv, men hvis ikke den softwareplatform som driver telefonen tilbyder de apps brugeren efterspørger, vil interessen være begrænset.

Kun tre til fire procent af de solgte mobiltelefoner i dag drives af Microsofts operativsystem Windows Phone. Til sammenligning står Android for 80 procent og Apple iOS cirka 15 procent.

Det ved Microsoft godt, og man må sige det er en gåde, at de ikke har løst denne platform interoperabilitets udfordring før, men det vil alt sammen blive meget bedre med Windows 10, lyder det fra Microsoft.

På Windows 10 er det planen, at apps og tjenester skal være i stand til at fungere på tværs af platformene, så mobiltelefoner, tablets, computere og selv X-Box vil være i stand til at afvikle de samme apps.

Men det kræver, at der er velfungerende apps i Windows app store, og nu investerer Microsoft aggressivt i applikationer. Inden for kort tid har Micsosoft opkøbt tre interessante firmaer.

Wunderlist fra tyske 6Wunderkinder GmbH i Berlin, er det senste skud på stammen, og før dem var det Acompli, der er kendt for deres e-mail apps og nu er blevet til Outlook for Mobile. Sunrise Atelier i New York er også blevet en del af Microsoft og de står bag den meget populære kalender Sunrise.

Integrationsarbejdet imellem de købte selskaber har allerede båret frugt, og i maj blev det muligt at bruge Wunderlist som en del af Sunrise kalenderen.

Mere til historien

Udover at investere i egne apps har Microsoft lanceret et udviklerværktøj, der gør det nemmere at udvikle apps til både at fungere på Android, iOS og Microsoft platform. Windows 10 kommer 29. juli, og først derefter kan man vurdere om udviklerne og markedet vil tage løsningen til sig.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer