Microsoft sætter mere fokus på apps

Microsoft fortsætter med at opkøbe selskaber der har udviklet apps, og applikationer fylder nu tilsyneladende nu en større del for Microsoft.

Microsoft

Microsoft lader til, at have sat turbo på apps

Det er ingen hemmelighed, at en stor del af en success for en smartphone i dag skabes af de praktiske opgaver den kan løse. Selve telefonen kan være et fantastisk apparat i sig selv, men hvis ikke den softwareplatform som driver telefonen tilbyder de apps brugeren efterspørger, vil interessen være begrænset.

Kun tre til fire procent af de solgte mobiltelefoner i dag drives af Microsofts operativsystem Windows Phone. Til sammenligning står Android for 80 procent og Apple iOS cirka 15 procent.

Det ved Microsoft godt, og man må sige det er en gåde, at de ikke har løst denne platform interoperabilitets udfordring før, men det vil alt sammen blive meget bedre med Windows 10, lyder det fra Microsoft.

På Windows 10 er det planen, at apps og tjenester skal være i stand til at fungere på tværs af platformene, så mobiltelefoner, tablets, computere og selv X-Box vil være i stand til at afvikle de samme apps.

Men det kræver, at der er velfungerende apps i Windows app store, og nu investerer Microsoft aggressivt i applikationer. Inden for kort tid har Micsosoft opkøbt tre interessante firmaer.

Wunderlist fra tyske 6Wunderkinder GmbH i Berlin, er det senste skud på stammen, og før dem var det Acompli, der er kendt for deres e-mail apps og nu er blevet til Outlook for Mobile. Sunrise Atelier i New York er også blevet en del af Microsoft og de står bag den meget populære kalender Sunrise.

Integrationsarbejdet imellem de købte selskaber har allerede båret frugt, og i maj blev det muligt at bruge Wunderlist som en del af Sunrise kalenderen.

Mere til historien

Udover at investere i egne apps har Microsoft lanceret et udviklerværktøj, der gør det nemmere at udvikle apps til både at fungere på Android, iOS og Microsoft platform. Windows 10 kommer 29. juli, og først derefter kan man vurdere om udviklerne og markedet vil tage løsningen til sig.

Skatteapp er klar – får du et skattesmæk?

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
DR opdeler Ramasjang i 3 selvstændige apps

Den populære Ramasjang-app fra DR deles nu op i tre selvstændige apps.

(mere…)
Igen relevant: Tjek el-priserne på telefonen

TIP: Se dagspriserne på el. Der er penge at spare, hvis du kan planlægge dit brug af strøm.

(mere…)
Windows-opdatering lægger pres på dine RAM

Microsofts næste store Windows-opdatering vil indeholde AI og dermed stille krav til din computers kræfter.

(mere…)
Fortnite kommer tilbage på iPhone – men det bliver dyrt

Sideloading af apps på iPhone og iPad bliver dyrt – en millionomkostning for udgiverne.

(mere…)
Styrelse gentager fadæse med den digitale version af Sundhedskortet

Trods forbud fra Datatilsynet har Digitaliseringsstyrelsen indsamlet personoplysninger, som ikke måtte hentes.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram