Microsoft sætter mere fokus på apps

Microsoft fortsætter med at opkøbe selskaber der har udviklet apps, og applikationer fylder nu tilsyneladende nu en større del for Microsoft.

Microsoft

Microsoft lader til, at have sat turbo på apps

Det er ingen hemmelighed, at en stor del af en success for en smartphone i dag skabes af de praktiske opgaver den kan løse. Selve telefonen kan være et fantastisk apparat i sig selv, men hvis ikke den softwareplatform som driver telefonen tilbyder de apps brugeren efterspørger, vil interessen være begrænset.

Kun tre til fire procent af de solgte mobiltelefoner i dag drives af Microsofts operativsystem Windows Phone. Til sammenligning står Android for 80 procent og Apple iOS cirka 15 procent.

Det ved Microsoft godt, og man må sige det er en gåde, at de ikke har løst denne platform interoperabilitets udfordring før, men det vil alt sammen blive meget bedre med Windows 10, lyder det fra Microsoft.

På Windows 10 er det planen, at apps og tjenester skal være i stand til at fungere på tværs af platformene, så mobiltelefoner, tablets, computere og selv X-Box vil være i stand til at afvikle de samme apps.

Men det kræver, at der er velfungerende apps i Windows app store, og nu investerer Microsoft aggressivt i applikationer. Inden for kort tid har Micsosoft opkøbt tre interessante firmaer.

Wunderlist fra tyske 6Wunderkinder GmbH i Berlin, er det senste skud på stammen, og før dem var det Acompli, der er kendt for deres e-mail apps og nu er blevet til Outlook for Mobile. Sunrise Atelier i New York er også blevet en del af Microsoft og de står bag den meget populære kalender Sunrise.

Integrationsarbejdet imellem de købte selskaber har allerede båret frugt, og i maj blev det muligt at bruge Wunderlist som en del af Sunrise kalenderen.

Mere til historien

Udover at investere i egne apps har Microsoft lanceret et udviklerværktøj, der gør det nemmere at udvikle apps til både at fungere på Android, iOS og Microsoft platform. Windows 10 kommer 29. juli, og først derefter kan man vurdere om udviklerne og markedet vil tage løsningen til sig.

Her er genvejen du mangler i Word

TIP: Sådan indsætter du tekst i Microsoft Word uden formatering -paste plain text  - er her endelig.

(mere…)
Kan Microsoft give Google en mavepuster?

KOMMENTAR: 100 millioner brugere om dagen. Microsoft har teknologien til at ryste Google. Det bliver et helt nyt internet og ”SEO” er snart fortid.

(mere…)
Etik og AI er besværligt – fyrer vigtigt team

Microsoft har afsat et vigtigt team.

(mere…)
Microsoft garanterer Sony vigtig licens

En licensaftale mellem Microsoft og Sony er på bordet for at berolige konkurrencemyndighederne.

(mere…)
Spilbaserede apps hjælper elever og lærerne

I skoleklasser er der stor forskel på læseniveauet. Spilbaserede læseapps kan hjælpe lærerne.

(mere…)
Skattesmæk eller ... Sådan får du et bud på årsopgørelsen

Kan du ikke vente til Skattestyrelsen officielt åbner for adgangen til årsopgørelsen, så er der her en mulighed for at få et estimat.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram