Google fortsætter bogstavelegen med Android “M”

8

Med vilje eller ej, Google har løftet sløret for Android M – den næste store Android opdatering.

Kun tre uger inden Googles årlige udviklerkonference, Google I/O 2015, har selskabet løftet sløret for agendaen for hele konferencen.

Android M
Android M

Her er det oplyst hvilke arrangementer udviklere, der besøger Google I/O, kan deltage i, for at udvikle deres evner til at skabe apps og indhold til Googles produkter, samt høre om alt det nye Google præsenterer dem for.

Iblandt de mange arrangementer blev én hurtig opfanget af flere medier, heriblandt Android Police, der beretter om at Android “M” er omtalt under ”Android for Work”-eventen.

– Android Lollipop dårligt fra start

Holder referencen stik fra sidste år, hvor Google afslørede Android L, der senere blev til Android Lollipop, som vi i dag også kender under navnene Android 5.0 og 5.1, så kan det betyde, at Android M er den næste store Android version.

Det var også under sidste års Google I/O, at selskabet løftede en del af sløret for nyhederne i Android Lollipop, blandt andet Material Design. Der blev for første gang frigivet en beta-version, så udviklere frit kunne begynde at tilpasse deres applikationer. På den måde kunne de komme på forkant og være klar til hurtigt at opdatere deres app til at udnytte nyhederne i Android Lollipop.

– Nu er der fremgang for Android Lollipop

De første rygter fra det kommende event er allerede begyndt at florere på nettet. Google har tilsyneladende løftet en del af sløret for enkelte udviklere, der lader til at vide, at Google vil lade dem eksperimentere med app-priser, designs og meget mere.

Nu kan den helt store gætteleg så begynde. Hvad kommer ”M” til at stå for? Og bliver det til Android 6.0, eller et helt tredje versionsnummer? Sidste år drillede Google længe med hvad ”L” kunne stå for. Flere teasere blev frigivet, endda små sjove videoer blev lagt ud på YouTube. I sidste ende blev resultatet Lollipop.

Mere til historien

Holder Google sig til sidste års køreplan, kan vi forvente Android M afsløret til Google I/O, en udvikler-version vil blive frigivet, for til slut at blive sendt ud som en endelig version omkring november måned. Dertil er der stadig måneder før de første ikke Nexus enheder kan opdateres.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer