Nu er der fremgang for Android Lollipop

0

Den nyeste statistik viser, at Android 5.0 og 5.1 Lollipop er i fremgang. Udbredelsen nærmer sig nu hver tiende enhed.

Vanen tro er Google ude med de seneste tal for udbredelsen af deres Android-platform fordelt på de mange Android-versioner.

Android platform udvikling Maj 2015
Android platform udvikling Maj 2015

Statistikken er baseret på besøgende i Google Play målt over en syv-dages periode sluttende den 4. maj 2015.

Det fremgår nu tydeligt, at de mange producenters smartphones med Android er nået langt med udrulningen af Lollipop til deres ældre produkter. Sony har snart opdateret hele deres Z-serie smartphones. LG, Samsung og HTC har opdateret deres topmodeller og enkelte ældre (HTC One M8 og One M7).

Samtidig er topmodellerne fra i år begyndt at rulle ud på markedet. Salget af blandt andet Samsung Galaxy S6 og HTC One M9 er begyndt, begge udstyret med Lollipop.

Det var derfor ventet, at Android Lollipop nu er nået op på 9,7 procent. Næsten hver tiende smartphone, der besøger Google Play, er nu udstyret med Lollipop. Samtidig med fremgangen til Lollipop er der sket en tilbagegang på de ældre versioner.

Android 4.4 KitKat er nu dykket under de 40 procent, og med en andel på 39,8 procent, er KitKat den næstmest udbredte version. Herefter kommer Jelly Bean med 39,2 procent, Gingerbread med 5,7, Ice Cream Sandwich med 5,3 procent og til slut Froyo med 0,3 procent.

Dermed står det klart, at de to aldrende versioner KitKat og Jelly Bean stadig dominerer Android platformen med sammenlagt 79 procent. Ikke godt for Googles ønsker om hurtig udbredelse af nye Android versioner.

Til gengæld kan Android brugere glæde sig over, at flere og flere Android funktioner indarbejdes i Google Play Services, som opdateres hver sjette uge, på tværs af alle Android versioner fra Android 2.3 Gingerbread og frem.

Mere til historien

Udbredelsen af nye Android version har alle dage været sløvt, noget Google flere gange har forsøgt rette op på med flere forskellige tiltag. Den seneste handlede om en ”gentleman agreement” mellem smartphone producenterne og Google, hvilket betød producenterne lovede at opdatere enheder, der ikke er ældre end 18 måneder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer