TD-LTE skal redde telebranchen med bedre frekvensudnyttelse

4G standarden TD-LTE skal redde telebranchen, siger en af branchen store spillere. TD-LTE udnytter de knappe frekvensresurser meget effektivt.

TD-LTE skal redde mobilindustrien, sagde Bharti Airtels bestyrelsesformand Sunil Bharti Mittal under et foredrag på på GTI summit, der bliver afholdt i forbindelse med Mobile World Congress 2015. GTI, eller ‘Global TD-LTE Initiative’, er en sammenslutning af branchespillere, der støtter den 4G standard, der hedder TD-LTE, skriver Mobile World Daily.

4G LTE Advanced

4G LTE Advanced

– “Jeg kan ikke forestille mig vores liv uden en stor udvikling af TDD økosystmet på baggrund af det faktum, at Indien kun har 5 MHz 3G spektrum til at servicere størstedelen af kapaciteten til kunderne. TD-LTE vil redde mobilindustrien, som står over for en massiv datavækst,” proklamerede Sunil Bharti Mittal.

TD-LTE dækker over den tekniske betegnelse Time-Division Long Term Evolution, og det er en anden 4G-standard end den FD-LTE standard, som vi benytter i Danmark.

Forskellen mellem TD-LTE og FD-LTE er i korte træk, at TD-LTE kun benytter ét frekvensområde på f.eks. 10 MHz til både up- og download, mens FD-LTE benytter 10 MHz til at uploade og 10 MHz til at downloade. FD-LTE benytter altså to forskellige frekvensområder til henholdsvis at download og uploade, mens TD-LTE kun benytter ét frekvensområde og derfor må enhederne skiftevis sende og modtage i forskellige tidsintervaller – deraf Time Division.

TD-LTE benyttes i stor udstrækning på en række af verdens største markeder – blandt andet USA, Indien og Kina. TD-LTE udnytter de knappe frekvensressourcer mere effektiv end FD-LTE, hvilket der er brug for i specielt Kina og Indien, da teleselskaberne ofte kun har små sammenhængende frekvensområder de kan benytte.

GSMAs bestyrelsesformand, Jon Fredrik Baksaas, sagde, at TD-LTE har set det hurtigste teknologioptag af nogen forbrugerelektronik. Siden juni sidste år er væksten af TD-LTE forbindelser steget fra omkring syv procent af alle LTE forbindelser til omkring 25 procent, og næste år forventes TD-LTE at stå for 30 procent selvom TDD og FDD-LTE samlet set vækster til næsten 1 milliard forbindelser.

Endvidere udtalte Jon Fredrik Baksaas, at 2015 bliver året hvor VoLTE (tale over 4G nettet) bliver ‘mainstream’.

Mere til historien

I Kina vil der med udgangen af 2015 være omkring 400 millioner 4G-brugere, hvilket gør Kina til verdens største 4G-marked – og TD-LTE står meget stærkt i Kina.

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram