Samsung: Designet er det vigtigste

Web-TV: Apples dominans har tvunget Samsung til nytænkning. Nu går design forud for teknologi.

Efter en årrække hvor plastikindpakning af smartphones har været omdrejningspunktet for Samsung, er der kommet nye toner i instrumentet. Nu skal designet tænkes ind, som det primære.

Samsung: Vi mener det seriøst

Apple-pres tvinger Samsung til nytænkning

Samsung har nu fokus på designet i deres smartphone (Foto: MereMobil.dk)

Samsung har nu fokus på designet i deres smartphone (Foto: MereMobil.dk)

Samsung har historisk leveret telefoner med ny teknologi i fokus, herunder også lækre skærmoplevelser, hvor den koreanske virksomhed har en af sine store styrker.

Presset fra Apple, der særligt fokuserer på design og brugervenlighed, er det seneste år forøget markant. I Q4 2014 lå Apple og Samsung ganske tæt i markedsandelene på verdensmarkedet, og med det nærmest eksplosive salg af iPhone er Samsung tvunget ud i nytænkning, hvilket ikke har præget de seneste topmodeller.

– ”Vi har taget et valg og sat designet som det vigtigste,,” fortæller Claus Holm, adm. direktør i Samsung Danmark.

Han forklarer det også er en af årsagerne til, at MicroSD-kort slottet er skrottet i de nye telefoner Samsung Galaxy S6 og S6 Edge. I stedet må brugerne nøjes med intern hukommelse, og vælge en telefon med enten 32, 64 eller 128 GB plads.

De tre bedste nyheder i Samsung Galaxy S6’erne

Selvtilliden er i top

Efter fremvisningen af Galaxy S6 og S6 Edge på Mobile World Congress 2015 er selvtilliden i top hos Samsung, der mener virksomheden sagtens stadig kan gøre sig gældende på smartphone markedet, og ikke mindst i konkurrencen mod Apple.

– ”Efter introduktionen af S6 og S6 Edge synes jeg, at man kan se vi mener det seriøst. Vi vil lave innovative telefoner. De indeholder begge rigtigt meget ny teknologi, som ikke før er set på markedet,” siger Claus Holm til MereMobil.dk.

Han er sikker på Samsung vil fastholde og styrke positionen i markedet yderligere, når de nye telefoner kommer i handlen.

Salget af Samsung Galaxy S6 og S6 Edge begynder i Danmark den 11. april. Begge telefoner har Gorilla Glass 4 på front og bagside. De vejledende priser starter ved 5.495 kroner og går op til 8.495 for den dyreste model. Traditionelt falder priserne dog relativt hurtigt.

Se de danske priser på Galaxy S6 og S6 Edge

Mere til historien

Samsung har, ifølge den danske adm. direktør, ikke aktuelle planer om en Galaxy S6 Mini.

Samsungs Jet-robotstøvsuger- og gulvvasker lyder som en JET

TEST: Samsung Bespoke Jet Bot Combo AI kombinerer støvsugning med gulvvask, hvor der vaskes med rent vand hele tiden. Rengøringen er virkelig god, men den larmer helt vildt.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Flip6 er et fremskridt | Test

TEST: Samsung Galaxy Flip6 er et skridt frem fra Galaxy Flip5, men der er stadig udfordringer. Her kan du læse min test af 2024-klaptelefonen.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
Her er alle nyhederne fra Samsung Unpacked 2024

OVERBLIK: Samsung har været produktive og ved denne sommers Unpacked event præsenterede de intet mindre end 6 nye produkter.

(mere…)
Robotplæneklipper? Her er min store 2024-guide

GUIDE: Her får du de mest udbredte myter og misforståelser omkring græsklipning og robotplæneklippere. Plus gode råd.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram