De tre bedste nyheder i Samsung Galaxy S6 og S6 Edge

17

Galaxy S6 og S6 Edge er Samsungs hidtil mest interessante produkter. Detaljerne er mange, men særligt tre ting, gør dette produkt til noget særligt.

Samsung Galaxy S6 & S6 Edge
Samsung Galaxy S6 & S6 Edge

Samsung er under et stort pres. Markedsandelene falder som følge af Apples succes, samt de nye asiatiske producenter der nu gør væsen af sig i vores del af verden.

Galaxy S5 blev ikke den succes Samsung havde håbet på, og i S-serien er S5’eren nok det hidtil ringeste produkt, set i det uhyggeligt klar retrospektive lys. Derfor er S6 et særligt ”make it or break it”-punkt for Samsung. Enten virker det ude hos køberne, eller også er det måske begyndelsen på enden, som verdens største smartphone producent.

Heldigvis er der gode takter i Galaxy S6 og S6 Edge. Jeg har trukket tre nyheder frem, som jeg synes er de bedste.

Det koster Galaxy S6 og S6 Edge i Danmark

  1. Ny fingeraftrykslæser

På mine gamle HP og Dell-computere for mange år siden, sad der en fingeraftrykslæser, som fungerede ved at trække fingeren henover den. Det fungerede ikke dengang, og i en smartphone har Samsung på S5, Alpha, Note 4 og Note Edge dokumenteret, at det stadig ikke virker ordentligt.

I Galaxy S6 og S6 Edge er fingeraftrykslæseren nu af den berøringsfølsomme type, der virker efter samme princip som den Apple benytter i Touch ID. Huawei har i Mate 7 anvendt samme teknologi.

Nu skal fingeren bare lægges på aflæseren, der er hjemknappen, hvorefter aflæsningen finder sted. Fingeren behøver end ikke være placeret lige på aflæseren. Så nu kan det endelig være, at man gider bruge fingeraftrykslæseren på et Samsung-produkt.

Samsung Galaxy S6 Edge
Samsung Galaxy S6 Edge

Læs mere om S6 og S6 Edge i detaljer

  1. Oprydning i brugerfladen

Smartphones har, uanset mærke og model, masser af maskinkraft, gode skærme og fornuftige kameraer. Her er det vanskeligt, at skille sig ud. Derfor er brugerfladen og brugeroplevelsen for de fleste langt vigtigere.

Samsung har foretaget oprydninger i brugerfladen på S6 og S6 Edge, og forenklet den på flere punkter. Det vil for mange være et vigtigt punkt, og noget sælgerne i butikkerne har let ved, at fortælle køberne om.

Når det er sagt, så er brugerfladen ikke så meget ændret, at du ikke kan kende den. Samsung har også fjernet mange bloatware-programmer fra telefonen, hvilket også er med til, at forenkle oplevelsen.

Se hvor meget hukommelse din telefon reelt har

En anden vigtig nyhed i brugerfladen er hurtig start af kameraet. Klik to gange på hjemknappen, uanset hvilken applikation du er i, hvorefter kameraet åbner – i øvrigt på 0,7 sekund, lover Samsung.

Telefonerne er utroligt hurtige. Samsung sagde selv ved præsentationen, at nu var lags og pauser helt væk. Det ser jeg frem til at prøve, når S6’erne lander til test.

Se forskellene på Galaxy S5 og Galaxy S6

  1. SD-kort ikke en mulighed

S6 og S6 Edge kommer i hukommelsesvarianter på 32, 64 og 128 GB, men muligheden for tilføjelse af ekstra hukommelse via MicroSD-hukommelseskort, er ikke længere muligt.

Naturligvis er det for mange træls, at man ikke længere kan indsætte et Micro SD-kort, men det er samtidigt en god nyhed. Årsagen er, at mange ikke ved noget om hukommelseskortenes kvaliteter og datahastigheder. Et langsomt, eventuelt af ældre dato, MicroSD-kort, ødelægger ofte brugeroplevelse på telefonen, fordi dataflowet er for sløvt. Derfor giver et sats på intern hukommelse god mening.

For andre producenter som Google med Nexus telefonerne og i iPhone, har dette bevidste valg, ikke udgjort noget problem for brugerne. Det handler om, at købe den rigtige hukommelsesstørrelse fra starten.

Mere til historien

Samsung Galaxy S6 og S6 Edge har Quick Charge. Det tager 1 time og 20 minutter at lade telefonen helt op, med opladeren fra salgspakken. Det er 63 procent hurtigere end opladningen af Galaxy S5, oplyser Samsung.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer