Det mener jeg om Samsung Galaxy S6 og S6 Edge

Web-TV: S6 og S6 Edge er vildt lækre, men Samsungs tidligere produkter er i sammenligning med, overhovedet ikke interessante længere.

Samsung Galaxy S6 Edge

Op til lanceringen af Samsung Galaxy S6 og S6 Edge var jeg temmelig bekymret på Samsungs vegne. Markedsandelene er nedadgående, og produktdesignet har skrantet.

Det ser altid så godt ud på papiret, og selvom produkterne egentlig har fungeret fornuftigt, så er der altid en eller anden form for bøvl, eller irriterende ting, hvor jeg ofte har tænkt, at det burde de da selv have set.

Web-TV: De første indtryk af S6 og S6 Edge

Designet gengives ikke optimalt

Når man ser S6 og S6 Edge på billeder så gengives designet ikke optimalt. Produkterne er langt flottere og federe i virkeligheden, end det billeder og videoer kan vise. Om en telefon er i metal, plastik eller glas, er svært at se på fotos. Det skal mærkes og føles. Det her er mobiler du skal ud i en forretning og danne dig dit eget indtryk af.

I forhold til tidligere Samsung-telefoner opleves S6’erne helt nye, og ikke som en kopi af tidligere mobiler. For at drage en parallel, så fremstår HTC One M9 som en kopi af One M8 – pludselig virker det som om HTC har overtaget Samsungs gamle designtankegang, hvilket ikke er godt.

Samsung har nu de nok lækreste telefoner på Android-platformen, efter min opfattelse.

- Web-TV: Designet er det vigtigste, mener Samsung nu

Brugerfladen fungerer fantastisk

Samsungs købere har skulle vente til efter den første store opdatering, med at købe produkterne, blot så der lige kom styr på de værste hakker i brugerfladen, batteritid og den slags – men sådan er det ikke på de nye.

Den redesignede TouchWiz-brugerflade på Android 5.0 Lollipop følger nu Androids nye designlinje, Material Design, og det fungerer.

Trods ihærdige forsøg, har brugerfladen i min første test af telefonerne, hverken hakket, holdt pauser eller genopbygget ikoner og wiidgets, der ellers plejer, at være normen for Samsungs produkter. S6 og S6 Edge er utroligt responsive, i en grad der ligner iPhone, og det er ikke dårligt.

Selvom det er tydeligt Samsung har ladet sig kraftigt inspirere af amerikanerne, så gør det ikke noget. Hvorfor opfinde noget der allerede er bevist som værende fungerende?

Nu bliver det interessant hvordan telefonerne reagerer, når det er ens eget indhold der kommer ind og ligge i hukommelsen, og ikke det demo-content der er lagt ind på prototyperne. Jeg håber og beder til, at det også fungerer uden for testmiljøet.

Førstehåndsindtrykket er, at Samsung godt kan køre alle deres tidligere produkter til elektronikskrot, særligt hvis de benchmarkes op mod S6 og S6 Edge, som godt kan blive den nye standard andre vil forfølge.

- Web-TV: Læsernes spørgsmål til Samsung om S6

Intet MicroSD – og hvad så?

Jeg savner ikke MicroSD-kort muligheden i de nye telefoner, eller i andre for den sags skyld. Det er nok to år siden jeg sidst brugte hukommelseskort. Mine ting ligger på tjenester som OneDrive og Dropbox eller lokalt på telefonerne jeg tester, hvor de interne hukommelser oftest er langt hurtigere, end hvad mine MicroSD-kort kan levere.

Jeg ved godt mange hyler op om MicroSD-kort manglen, men det går nok. Hverken iPhone, Nexus-telefoner eller en række af Lumia-topmodellerne har haft muligheden – og det har jeg aldrig hørt det store brok over.

Det samme gælder for batteriet, der ikke kan tages ud. Hvor tit er det lige den jævne forbruger udskifter batteriet? Selvfølgelig kan man købe en mandagsmodel, hvor batteriet hurtigt giver op, men det gælder også for andre hardwareelementer i telefonerne. I sådanne tilfælde må man jo gå tilbage til forhandleren.

- De tre bedste nyheder i S6 og S6 Edge

Fem ting du skal bemærke

- Den håbløse fingeraftrykslæser fra tidligere modeller er fjernet i de nye, og udskiftet med en berøringsfølsom ny type, der fungerer væsentligt bedre.

- Det ser fedt ud på S6 Edge når ikonerne fra brugerfladen triller ud over kanten som vand på et vandfald.

- Kameraet starter på 0,7 sekunder, og det kan fra alle steder i telefonen aktiveres, ved at klikke to gange på hjemknappen.

-  Telefonerne har begge Gorilla Glass 4 på for- og bagside. Glasset er omtrent dobbelt så stærkt som Gorilla Glass 3, der sad på de tidligere topmodeller.

- S6 og S6 Edge har Samsungs nye Exynos octa-core processor, 3 GB DDR 4 RAM og 5,1 tommer Super AMOLED skærm.

Mere til historien

Salget begynder i Danmark den 11. april  2015. På MereMobil.dk kommer vi med store anmeldelser af produkterne, når salgsstarten nærmer sig.

Læs også:
- Det koster Galaxy S6 og S6 Edge i Danmark

Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
BeoPlay EX headset test | lyder enestående

VIDEO: Ingen kan slå lydkvaliteten fra BeoPlay EX, men headsettet er svine-dyrt. Jeg prøver at drukne det i vand og sand.

(mere…)
Kongen af mellempris-telefoner er tilbage

VIDEO: Motorola Edge 30 er en fed telefon til under 3.500 kroner. Høj værdi for pengene! Se med her.

(mere…)
Xiaomi spiller et sikkert kort – tæt på Xiaomi 12

VIDEO: Xiaomi 12 er kompakt, men yder alligevel som en topmodel, hvor pris og kvalitet balancerer flot.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram