Bliver Apple Watch et gennembrud for smartwatches?

Kommentar: Apple kan overtage hele smartwatch-kategorien med Apple Watch, men bliver det gennembruddet for bærbare gadgets, som vi har ventet på?

Apple Watch Sport

Apple Watch Sport

Apple har succesfulde præstationer i den historiske rygsæk. De har en helt særlig evne til afdækning af produktkategorier, der ikke klarer sig godt, og komme med deres bud på, hvordan det kan løses, set med Apple-brillerne på.

Den første bærbare MP3-spiller kom i 1997, men blev ikke en succes. I 2001 kom den første iPod, der ikke bare var en bærbar musikafspiller, men et produkt der via musiksalg ændrede musikindustrien for altid.

I tablet-kategorien skete det samme. Op gennem 80’erne og 90’erne har der været mange forsøg fra mange forskellige firmaer, her i blandt Microsoft, Palm og Apple selv, uden held. Først med iPad i 2010 breakede kategorien. Historien om iPhone behøver jeg ikke komme ind på her.

Nu kommer Apple Watch, og Apple indtræder i en ny produktkategori der præcis som med MP3-afspillerne, tablets og smartphones, har eksisteret længe, men ikke har fået sit gennembrud.

Seneste nyt om Apple Watch

Et stille salg

Statistikkerne er uenige om det præcise salg af smartwatches, der ofte er blandet sammen med de mere uintelligente sportstracker-armbånd. I 2013 blev der, ifølge Digitaltrends, solgt 1,2 millioner smartwatches baseret på Android. Andre analytiker har peget på 3-5 millioner solgte smartwatches i 2014. Så altså produkter som sælger, men ikke sælger voldsomt meget.

Holder rygterne stik, har Apple bestilt 5-6 millioner styks af Apple Watch hos de asiatiske underleverandører til præmieren. Sammenholdes det tal med salget i 2014 vil Apple fuldkommen sætte sig på kategorien i første runde.

Selvom det i begyndelsen vil skabe et monopol, kan det også være godt for konkurrenter som Samsung, Sony og LG. Øget opmærksomhed vil være med til at trække flere kunder til, og det kan måske have en afsmittende effekt på konkurrenterne. Med andre ord kan Apple trække den samlede markedsføring af smartwatch-kategorien.

Det skal virke!

Apples CEO Tim Cook ved præsentationen af Apple Watch.

Apples CEO Tim Cook ved præsentationen af Apple Watch.

Apple Watch kan i princippet ikke noget, som konkurrerende produkter ikke kan. Det er en udvidelse af telefonen, der gør os i stand til, at udføre små opgaver uden at gribe ud efter smartphonen.

Samsung og Sony har begge lavet fine smartwatches, men der har altid lige været lidt integrationsproblemer med enhederne, og funktioner der godt kunne trænge til opstramning.

Hvis Apple skal have succes så vil det kræve et produkt der virker, uden en masse bøvl og ”så skal du bare lige”. Historikken taler for, at denne del skal amerikanerne nok løse. De har i hvert fald haft tid nok, til at lære af konkurrenternes fejl.

Stor hype om Apple Watch

Jeg tror ikke på et massivt smartwatch-gennembrud blot fordi Apple Watch kommer i handlen, men jeg tror det vil få konkurrenterne til at overveje deres næste træk, og generelt vil det føre til bedre produkter i hele kategorien.

Allerede nu har Apple dog skabt så meget hype omkring Apple Watch, at jeg ofte bliver spurgt, hvorvidt jeg har fået uret til test eller om jeg har prøvet det. Tilsvarende spørgsmål får jeg aldrig, når Samsung, Sony eller LG har lanceret et nyt smartwatch. Så interessen er derude, men den er også båret af medieomtale.

Nu er spørgsmålet så om brugerne er parate til, udover en iPhone, at skulle slippe fra 349 dollars og op efter, får at få en ”fjernbetjening til telefonen”?

 - Her er priserne på Apple Watch

Mere til historien

Googles seneste træk inden for smartwatches er Android Wear platformen, der skal strømline Android-baserede smart-ure. Android Wear har mange gode sider, men produkterne er stadig mest for nørder der vil rode lidt med teknikken. Det er endnu ikke en plug-and-play oplevelse. Spørgsmålet er så, om Apple Watch bliver det?

Læs også:
- LG G Watch Urbane – et smartwatch til jakkesættet
- Test: Samsung Gear S – stadig ikke godt nok

Brugt iPhone – den store guide

GUIDE: En billig iPhone kan være en brugt iPhone. Læs her hvad du skal tænke over, før du køber en brugt iPhone.

(mere…)
Apple watchOS 9.4 løser ”vækkeur”-fejl

Apple har netop frigivet nye software til Apple Watch, som løser en træls fejl på vækkeurs-funktionen.

(mere…)
iOS 16.4 med forbedret lyd er klar til download

Apple har netop udsendt nye softwareopdateringer. Tjek din iPhone, Apple Watch og dine andre Apple-dimser.

(mere…)
Rygterne svirrer om datoen for Apple WWDC 2023

RYGTE: Apple har endnu ikke sendt invitationerne ud, men rygterne svirrer om, hvornår Apple vil afholde deres årlige udviklerkonference.

(mere…)
Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram