Apple Watch – hvor mange bliver der solgt?

0

Det er uklart hvor godt Apple Watch vil sælge. De vildeste estimater lyder på en eksplosion af smartwatch-markedet.

Apple iWatch
Apple iWatch, Tim Cook

Foråret 2015 er tidspunktet hvor Apple vil indtage en ny produktkategori. Smartwatches har Apple tidligere ladet Samsung, Sony og LG om at producere, men med Apple Watch vil den amerikanske techvirksomhed også lege med i det marked.

Analytikerne er rimeligt usikre på hvordan Apple vil klare sig. Tilbage i november 2014 pegede analytiker Katy Huberty fra Morgan Stanley på et tal omkring 30 millioner enheder inden for de første 12 måneder.

Tidligere havde unavngivne kilder talt om 30-40 millioner styks det første år. Nogle kilder havde en spænd fra 10 til 30 millioner, hvilket må siges at være et gæt udformet som en elastik.

Sydbanks senioranalytiker Morten Imsgard har ikke et bud på hvor mange watches Apple vil lange over disken.

– ”Jeg har ikke et bud på et tal, men det bliver i min optik interessant om Apples indtog på smartwatch-markedet kan løfte hele markedet, og gøre et smartwatch til allemandseje i løbet af 2015 og 2016,” siger Morten Imsgard til MereMobil.dk.

Eksploderende marked

Markedet for bærbar elektronik er i vækst de kommende år. Det er de fleste analytikere enige om. Spørgsmålet er, hvor hurtigt salget vil udvikle sig.

I 2013 blev der på globalt plan solgt omkring 1,2 millioner Android-baserede smartwatches, skrev Digitaltrends i starten af 2014. I august 2014 mente CCS Insights, at salget af smartwatches i 2018 vil udgøre 68 millioner enheder, men det var også før Apple annoncerede deres entre på markedet.

Rygterne i markedet taler for, at Apple forventer et stort salg af den nye gadget. Fra de asiatiske underleverandører tales der om en produktionsbestilling fra Apple på 5-6 millioner enheder, der skal være klar til premieren.

Apple Watch vil fungere med iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6 og iPhone 6 Plus.

Mere til historien

Apple Watch blev præsenteret for offentligheden den 9. september 2014. Salgsstarten går i april 2015.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer