Jabra Sport Pulse test – pulsmåling og musik til træningen

TEST: Headsettet måler pulsen og spiller musikken. Vores Jabra Sport Pulse test har mange positive ord, men under træningen er det ikke altid optimalt.

Jabra Sport Pulse test

Jabra Sport Pulse Wireless

Løbeture og træning er efterhånden blevet noget af et udstyrsstykke. Udover det rigtige tøj, sko og telefonen skal der også være et headset, pulsbælte, sportsur osv. med i gear-pakken, men nu kan du skære pulsbæltet væk, og dermed spare en enhed.

Lydvirksomheden Jabra har i deres seneste sportsheadset, Jabra Sport Pulse, foretaget lidt af en genistreg. Pulsmåleren sidder som en del af headsettet, og pulsen måles således i øret.

Jabra har i en uafhængig test, foretaget på Campbell University i North Carolina, USA, fået afprøvet pulsmålingen mod en medicinsk elektrokardiogram (EKG). Resultatet af testen gav headsettet en præcision på 99,2 procent.

I denne sammenhæng må jeg stole på Jabras papirer, da jeg ikke har nogen mulighed for efterprøvning.

Tåler sved- og vand

Jabra Sport Pulse er et særdeles holdbart headset. Ørepropperne har en skal udført i kulstoffibre, der både er sved- og vandtætte, men headsettet tåler også støv, sand og stød.

På ledningen sidder en mikrofon, så der kan besvares opkald under træningen. Mikrofonen har indbygget støjfilter. Der er også volumenkontrol og powerknap placeret på ledningen, sammen med mikrofonen. Ledningen lægges omkring nakken, og generer ikke under træningen.

Det samlede headset vejer blot 16 gram.

Jabra Sport Pulse kommunikerer med telefonen via Bluetooth 4.0, og parringen kan ske med NFC. I forhold til det første trådløse Jabra Sport headset der kom for nogle år siden, er rækkevidden ganske fornuftig. Du kan sagtens have telefonen i baglommen, og opretholde forbindelsen. Det lyder måske underligt, men det var faktisk et problem på Jabra Sport Wireless.

I salgspakken medfølger en række øredutter og vinger (Earwins og Eargels) i forskellige størrelser, som der skal leges lidt med, for at få den mest optimale pasform i øret. Til de fleste tider synes jeg headsettet har siddet godt, til trods for, at der ikke er nogle ydre bøjler til at fastholde det på øret, men jeg har også oplevet problemer, hvor ørepropperne har måtte skubbes på plads igen under løbeturen.

Jabra Sport Pulse Wireless

Jabra Sport Pulse Wireless

Fornuftig lydkvalitet og batteritid

Jeg vil ikke betegne dette headset som en enestående lydmæssig oplevelse, men den er langt bedre end i Jabras tidligere sportsprodukter. Her skal du huske, at jo bedre headsettet sidder i ørerne jo bedre lyder det.

De ældre produkter havde en tynd, og ikke særlig god lyd. Sport Pulse Wireless leverer (heldigvis) en noget bedre lydoplevelse.

Der er op til fem timers musikafspilning på en opladning, der sker via et integreret USB-stik. Dermed kræves der ikke specielle kabler eller adaptere, hvilket klart er en kæmpe fordel. Ofte oplever jeg fem timers drift som lige i underkanten, da man hurtigt får oplevelsen af, at skulle lade forholdsvis ofte op.

Jabra leverer en sportsapplikation med til headsettet, som i bedste fald er spild af gode kræfter. Jeg kan tage fejl, men jeg formoder dem, som køber et headset til sportsbrug, i denne prisklasse, i forvejen har deres egen favorit sportsapplikation. Her kunne Jabra bruge kræfterne på anden produktudvikling.

Jeg bruger selv Endomondo, og den holder på glimrende vis styr på både pulsen og den øvrige kommunikation med Jabras headset.

Jabra Sportlife app

Jabra Sportlife app

Konklusion: Godt, men dyrt køb

Jeg er blevet virkelig glad for Jabra Sport Pulse Wireless, men der er en række små skavanker, som jeg gerne lever med. Det er som skrevet ikke altid, at de sidder helt perfekt i mine ører, og lydkvaliteten er ikke helt så god, som jeg kunne ønske mig.

Batteritiden kunne godt være længere, men Bluetooth-forbindelse til musik, tale og puls er god og stabil. Jeg har testet på Android såvel som med iPhone, uden problemer.

Jabra tager godt ved, når det kommer til prisen. Omkring 1.599 kroner skal du regne med, og selvom du får en lille minitaske til eargels og headset med, er det stadig i overkanten.

Når det er sagt, så er Jabra Sport Pulse Wireless stadig værd at se nærmere på. Mine tidligere sportsheadsets er lagt på hylden, til fordel for Sport Pulse fra Jabra. 5 ud af 6 stjerner.

Minitest: Jabra Sport Wireless+ og Jabra Rox Wireless

Fordele og ulemper

Fordele

– Stabil Bluetooth 4.0 forbindelse til både musik og puls
– Integration med blandt andet Endomondo
– Vand, støv og stødtæt og stabil konstruktion
– Opladning med standard USB

Ulemper

– Lyden kunne være bedre – skal sidde perfekt for at få optimal lyd
– Relativ kort batteritid
– Pasform er ikke altid optimal, men kan opleves individuelt
– Høj pris

Video: Præsentation af Jabra Sport Pulse Wireless

Video: Præsentation af Jabra Sportlife app

Mere til historien

Leder du efter hovedtelefoner til brug i hjemmet, så tag et tjek på vores anmeldelse af B&O H6 samt Marshall Monitor. I den test omtales også Jabra Move Wireless.

Hørefejl? – Doro HearingBuds giver nye muligheder

TEST: Doro HearingBuds skærer igennem kaos og det højlydte. Og så spiller de bare fremragende.

(mere…)
Lavpris-mobil: Det er jo næsten umuligt at vælge

VIDEO: Jeg har sat to gode lavpris-telefoner i duel. Hvilken er bedst?

(mere…)
Fik du set den nye M3 MacBook Pro og iMac?

VIDEO: Her er mine første indtryk af M3 MacBook Pro og den nye 24” iMac.

(mere…)
Skal du skifte til iMac M3? TEST

TEST: M3-versionen af iMac er superfed, men overgår den M1 iMac? Læs min test af iMac M3 med 24 tommer skærm..

(mere…)
Motorola Edge 40 Neo giver fuld valuta for pengene | TEST
(mere…)
Her er den bedste GPS-styrede robotplæneklipper

TEST: Virker de GPS-styrede robotplæneklippere? Jeg har gennemtestet Segway, Stiga og Ecoflow.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram