Hovedtelefoner til musiklytning i høj kvalitet

0

MINITEST: Hovedtelefoner til musik? Vi har lyttet til Marshall Monitor, B&O H6 og Jabra Move Wireless. Her er vores vurdering.

Lyd er der lige så mange meninger om, som der er ører. Alligevel vover jeg pelsen og giver her min vurdering af to hovedtelefoner, som jeg synes lyder godt på hver sin måde.

Begge produkter henvender sig til dem, som i fred for omgivelserne, vil lytte og forsvinde ind i yndlingsmusikken.

Marshall Monitor koster omkring 1.200 kroner, mens B&O H6 fra Bang & Olufsen kan findes til lige under 2.500 kroner. Så det er klart prisen spiller en rolle i forhold til kvaliteten og oplevelsen.

Husk altid at besøge en fysisk forretning, hvor du kan lytte til hovedtelefonerne inden du køber dem, og prøve hvorvidt de passer godt til hoved og ører.

Marshall Monitor
Marshall Monitor

Marshall Monitor – til den almene lytter

Designudtrykket er præcis som på Marshall guitarforstærkere, eller hjemmehøjtaleren Stanmore, rock’n’roll. Det er frækt og moderne uden at være provokerende.

Alle materialer er lækkert bløde hvilket klart mærkes, når headsettet sættes på hovedet. De slutter helt til, og lukker uvedkommende lyde ude.

Marshall Monitor kan foldes sammen så de fylder mindst muligt i tasken eller skuffen. Spiralkablet er aftageligt med guldbelagte stik (eller noget der ligner), og kan tilsluttes i både venstre og højre side. Det udtag, der ikke bruges, kan anvendes til tilslutning af andre headsets i serieforbindelse.

Lyden er overordnet god og vil tilfredsstille den almene lytter, der vil have lidt mere ud af musikken, end et lavpris headset kan give. Bassen er fyldig og blød, men meget dominerede. Toppen har ligeledes en blød feeling, hvilket er fantastisk når musikken har stor power og ”uf, uf, uf” i beatet.

Lyttes til akustisk musik eller mere rolige indspilninger bliver detaljerne opslugt i en unøjagtig kedelig blanding, der gør det vanskeligt at adskille instrumenterne fra hinanden.

Marshall klarer sig godt, når det kommer til actionfilm, hvor der netop er brug for powerlyd.

Bedømmelse: Glimrende kvalitets-headset for dem, som ønsker ekstra power i lyden.

B&O H6
B&O H6

B&O H6 – til den kritiske musikelsker

Designeren Jakob Wagner har i B&O H6 kombineret læder, aluminium og lammeskind og skabt en enestående kvalitetsoplevelse. Flot, klassisk og lidt ”morfar”-agtig på den gode måde.

H6 sidder godt og omslutter ørerne på en behagelig måde, hvor man helt glemmer de er på, og alle forstyrrende lyde holdes ude. Kablet er aftageligt og tilsluttes i venstre eller højre side. Der er ingen mulighed for at folde B&O H6 sammen, så det er ikke oplagt at have med på rejsen.

Lydkvaliteten er fremragende med fin balance mellem bas og diskant uden det bliver for meget eller for lidt, men du skal undvære ”uf uf uf”-lyden.

Lydbilledet er nuanceret og i de fleste musikgenrer fremhæves detaljer i musikken, som man ikke troede fandtes. Det fuldender musikoplevelsen. Med en hovedtelefon som denne får sangene nyt liv.

Bedømmelse: Premium headset som musikelskeren absolut må afprøve.

Mere til historien

Vil du have et billigere alternativ så tag et tjek på Jabra Move Wireless til omkring 600-800 kroner. Det er et trådløst headset, der også fungerer med ledning, som udover at sidde behageligt på hovedet, har en overraskende god lyd med både god fulde, dybde samt klarhed i toppen. Set i forhold til størrelsen og prisen er Jabra Move et headset, der bør overvejes.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer