Fritiden bruges på arbejdsmails

0

Den moderne lønmodtager er fleksibel. Vi kan ikke lade være med, at udnytte den konstante adgang til mails.

e-mail, mail, brev, postNår klokken er 16 slutter den officielle arbejdsdag, men den uofficielle, interessetimerne, fortsætter for mange ansatte frem til sengetid.

En undersøgelse, lavet af Epinion for DR Nyheder, viser stor interesse for mails. Hver tredje dansker tjekker arbejdsmailen i fritiden, mindst én gang om ugen.

Ifølge Bo Netterstrøm, stresskonsulent og seniorforsker ved Arbejds- og Miljømedicinsk afdeling på Bispebjerg Hospital, er der sandsynligvis store brancheforskelle. Den overvejende del af de ansatte, i nogle brancher, vil givetvis logge ind på mailen væsentligt oftere, mens det for andre brancher vil være en mindre andel, mener konsulenten.

– ”I videnstunge brancher, som læge, journalist eller fag, hvor man er i kontakt med mange mennesker i løbet af en arbejdsdag, vil det være sådan, at mange oplever mailtjek konstant,” siger Bo Netterstrøm til DR Nyheder.

Omkring 2,5 millioner danskere mellem 16 og 89 år bruger mobilen til at sende og læse mails, viser en rapport om IT-anvendelse i befolkningen, fra Danmarks Statistik. Det svarer til 84 procent. Siden 2012 har der på dette område, været en stigning på knapt 17 procent.

Outlook-tip: Få bedre sammenhæng i arbejdsdagen

Mere til historien

I undersøgelsen svarer én procent, at de tjekker mail cirka en gang i timen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer