Fremgang for alle andre end Microsoft

Nye tal viser, at både Android og iOS er i fremgang, bare ikke Microsoft. Windows Phone går tilbage på verdensplan.

Det har længe været op ad bakke for Microsoft, der i flere år har måtte kæmpe for markedsandele, hvor først og fremmest Android dominerer, mens iOS vokser stødt. De seneste tal fra analysevirksomheden Gartner viser, at Microsoft nu må se deres platform gå tilbage, mens Android og iOS fortsat vækster på det globale marked.

Mobil-marked tredje kvartal 2014

Mobil-marked tredje kvartal 2014 (Kilde: Gartner.com)

Tallene er opgjort for tredje kvartal af 2014, sat op imod samme periode i 2013.

De viser med alt tydelighed, at smartphonemarkedet globalt stadig er i fremgang. Android er vokset med 1,1 procent fra 82 procent i 2013 til 83,1 procent i år. iOS er også gået frem, knap så meget som Android, men alligevel 0,6 procentpoint fra 12,1 procent i 2013 til 12,7 procent i 2014.

Det opsigtsvækkende er her i billedet, Microsoft. Windows Phone er gået ligeså mange procent tilbage, som iOS er gået frem. De må nu nøjes med tre procent, mod 3,6 procent for ét år siden.

Det er dog ikke Microsoft der har det værst. Blackberry er gået hele én procent tilbage fra 1,8 til 0,8 procent. Tallene er målt på antal solgte enheder til slutforbrugeren.

Samsung taber terræn

Kigger vi på producenterne af de mobiler (både almindelige og smartphones) der bliver solgt, så er det stadig Samsung der dominerer markedet, men de har måtte se en kraftig nedgang i antal solgte mobiler. Salget i tredje kvartal 2013 var oppe på hele 117 millioner enheder, men er i samme kvartal i år nede på ”blot” 94 millioner, hvilket dermed kan understrege det postulerede ringere salg af blandt andet Galaxy S5, som vi tidligere har omtalt.

I samme tabel er det derimod Apple, Huawei, Xiaomi og Micromax der er gået mest frem på markedet, målt på antal solgte enheder. Apple har solgt knapt otte millioner flere enheder i tredje kvartal 2014 end samme kvartal 2013, mens Huawei har øget salget med knap tre millioner enheder på samme tid.

Den helt store vinder i tredje kvartal er kinesiske Xiaomi, der har øget deres salg med 12 millioner enheder målt i samme periode, som overnævnte producenter.

I alt er der solgt 455.784.700 (455,78 millioner) mobiler i tredje kvartal af 2014, smartphones står for de 301 millioner solgte enheder, altså bliver der stadig solgt 154 millioner ”gammeldags” mobiler på blot ét kvartal i 2014.

Mere til historien

Samsung tronede med 32,1 procent af markedet i tredje kvartal 2013, nu er tronen falmet til 24,4 procent. Apple er næsten status quo med 12,7 procent, mens flere kinesiske producenter vokser, specielt Xiaomi, der nu har 5,2 procent af verdensmarkedet.

iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Salget af Xbox-konsoller er i frit fald

Xbox-konsoller kan måske forsvinde helt ud af markedet. Sådan lyder meldingen fra spil-analytiker.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram