Samsung Galaxy S6 skal være helt ny

5

Hvordan skal Samsung Galaxy S6 være? Helt ny? Project Zero er kodenavnet, og måske skabes en frisk topmodel med nyt design.

galaxy-s6
Samsung Galaxy S6 kaldes også Project Zero

Samsung præsenterede den 24. februar 2014 Galaxy S5 for offentligheden. Det skete, ved verden største mobilkonference Mobile World Congress. Den 11. april var S5 klar til salg i 150 lande, her i blandt Danmark.

S5’erens vejlede pris var 5.500 kroner, men allerede på startdatoen var prisen nede i godt 4.800 kroner. Her godt syv måneder efter salgsstarten er dagsprisen omkring 3.500 kroner uden abonnement.

Galaxy S5 blev, med 10 millioner solgte enheder over de første 25 dage, Samsungs hidtil hurtigst sælgende smartphone, men anmeldelserne gik ikke rent hjem. Der var igen kritik af designet, som endnu engang var gennemført plastik.

Selvom plastik har mange gode egenskaber, forventede mange lidt mere fra et topprodukt. Udvikling omkring andre designmaterialer har blandt andet HTC og Apple været eksponent for. Måske er presser det nu Samsung.

Fra plastik til aluminium

Der er ingen tvivl om, at ledelsen og medarbejderne i Samsung har været lidt trætte af den evindelige kritik af materialevalg, hvilket i august gav sig til udtryk i et nyt produkt.

Samsung Galaxy Alpha gør til dels op med plastiksnakken. Rammen omkring skærmen er af metal, mens bagsiden dog forsat er en tynd plastikplade. Det samlede designudtryk på produktet er godt – noget af det bedste vi har set fra Samsung.

Web-TV: Sådan er Samsung Galaxy Alpha

Samme fremgangsmåde findes i Samsung Galaxy Note 4, som også har en metalramme og plastikbagside. Så noget tyder på, at Samsung er ved at skifte spor.

Test: Galaxy Note 4 er genial

Galaxy S6 aka Project Zero

Rygterne omkring Galaxy S6 er for længst startet, og Sammobile.com der ofte, er yderst velinformeret, skriver om Project Zero. Angiveligt vil Samsung starte helt fra nul (scratch), og udvikle en telefon baseret på en ny vision.

Jeg synes det kunne været interessant, om Samsung gentænkte hele Galaxy-strategien, og en ny vision og udvikling fra bunden tegner da godt. Jeg håber, der kommer nye designere ind over, da man ofte kan genkende designlinjerne fra en designers stil. Nye friske kræfter er velkomne. Det samme er materialer af høj kvalitet.

Hardwarerygterne er også i omløb. Galaxy S6 (eller hvad navnet måtte blive) vil måske få Quad HD (2560 x 1440) som Galaxy Note 4. Det overvejes om kamerasensoren fra Note 4 skal genbruges, eller der skal en ny til. Måske en forøgelse i opløsningen fra 16 til 20 megapixels.

Sammobile skriver også om, at Samsung måske vil droppe 16 GB varianten og lade ”Project Zero” komme i 32, 64 og 128 GB udgaver. Om den næste topmodel vil bruge Snapdragon 810 processoren må tiden vise.

Nyt softwaredesign ønskes

Samsung skaber som udgangspunkt rigtigt fine produkter, men det evige problem er TouchWiz-brugerfladen, der lægges ind over Android. Dertil kommer Samsungs ret store indgriben i Android-systemet, og det betyder der skal bruges meget maskinkraft, for at holde telefonen i luften. Det er næsten altid sådan, at Samsungs produkter bliver væsentligt bedre efter 1-2 store softwareopdateringer.

TouchWiz er ikke længere et frisk pust på Android. Det støvet, gammeldag og tungt. Samsung er ramt ind i de samme problemer, som vi så hos HTC i tiden lige før HTC One (M7). HTC formåede at friske deres brugerflade op på en rigtig positiv facon. Uheldigvis var hverken frisk brugerflade, eller anmelderrost produktdesign nok til at vende HTCs negative udvikling.

Mit personlige ønske er en mere ren Android-oplevelse. Jeg begriber ikke, hvorfor Samsung skal bruge en masse tid på at udvikle, og erstatte velfungerende Android-systemapps som SMS, opkald, kontakter, browser, galleri, musikafspiller osv. Det koster bunker af udviklingsresurser.

Hvad med om Samsung, og for den sags skyld også Android-producenter, koncentrerede sig om ny innovativ tænkning, når det kommer til at skille sig ud.

Stop udskiftningen af systemapplikationer og fokuser f.eks. på at lave bedre integration mellem Samsungs øvrige produkter – tv, tablets osv.

Hvornår kommer Galaxy S6?

De seneste Galaxy-topmodeller har været præsenteret i starten af andet kvartal. Galaxy S5 var en undtagelse ved allerede at blive offentliggjort i februar.

Der er reelt ingen uden for Samsung der ved noget om, hvornår en Galaxy S6 vil se dagens lys, men skal vi ikke gætte på et sted omkring starten af marts. Mobile World Congress er programsat til mellem 2. og 5. marts 2015.

Naturligvis kan Samsung også vælge at indkalde til deres egen event, uden for Mobile World Congress perioden. En ting er i hvert fald sikkert. På MereMobil.dk følger vi det hele.

Web-TV: Se testen af Samsung Galaxy S5

Mere til historien

Den første enhed i Galaxy –serien var Samsung Galaxy fra juni 2009, men gennembruddet kom med Samsung Galaxy S i sommeren 2010. Siden da er Samsung blevet verdens største smartphone-producent.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer