Samsung Galaxy Alpha – sådan er den

4

WEB-TV: I denne Samsung Galaxy Alpha test går vi test på en Android-smartphone med stilrent design, og mulighed for enhåndsbetjening. Se her hvorfor Alpha er interessant.

Galaxy Alpha er den flotteste og nok den mest interessante Samsung smartphone til dato. Skærmen på 4,7 tommer ser godt ud, og rammen i aluminium er en stilet indramning af telefonen.

Alpha er på de fleste punkter et virkelig vellykket stykke håndværk fra Samsung. Kun små ting giver uheldige ridser i lakken.

Se testen af Galaxy Alpha

Godt kamera og T9-tastatur

Telefonen fremstår gennem vores test generelt rimelig kvik og hurtig, men enkelte steder har jeg oplevet unødig ventetid, hvilket er ærgerligt, særligt når smartphonen overordnet set er et godt køb.

Kameraet har en maksimal opløsning på 12 megapixels, og billederne står flot og med fine farver, men når omgivelserne er dunkle kan Galaxy Alpha ikke følge med sine nærmeste konkurrenter som Sony Xperia Z3 Compact og iPhone 6.

Alpha er en god telefon til SMS’er, mails og kommunikation med vennerne på trådløst netværk, mobilen er ikke større end det til langt de fleste tider kan betjenes med én hånd. Der er mulighed for at aktivere et T9-tastatur, hvis ikke det komplette tastaturlayout findes tiltalende.

Anmeldelse: Læs stor test af Galaxy Alpha

Billeder af Galaxy Alpha

Batteritiden er udfordret

Den mørke Galaxy Alpha har en skridsikker gummiagtig belægning på bagsiden, mens guld-versionen har et glat ståludtryk.

Det største problem ved Galaxy Alpha er batteritiden som er forholdsvis dårlig. I testperioden har jeg flere gange været nødt til at oplade i løbet af dagen, for at være sikker på at have strøm nok. Jeg vil ikke afvise, at batteriets driftstid vil kunne optimeres gennem en softwareopdatering.

Galaxy Alpha har 32 GB indbygget hukommelse uden mulighed for udvidelse. Prisen nærmer sig i flere webshops cirka 4.200 kroner uden abonnement, og mon ikke den ligger under 4.000 kroner inden julehandlen sætter ind.

Konklusionen er, at Samsung Galaxy Alpha er et anbefalelsesværdigt produkt til 5 ud af 6 stjerner.

Galaxy Alpha mod iPhone 6 – duel på specs

Få flere detaljer og uddybende vurderinger i vores store test af Galaxy Alpha samt i ovenstående web-TV indslag.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer