Hvad er Mobile World Congress (MWC)?

0

BAGGRUND: Vi skriver jævnligt om Mobile World Congress på MereMobil.dk, men hvad er MWC egentlig? Få svaret her.

Mobile World Congress 2014
Mobile World Congress 2014

BEMÆRK: Denne artikel er senest opdateret i 2014. Besøg i stedet vores baggrundsartikel: Mobile World Congress – hvad er det?

Mobile World Congress, også kaldet MWC, er verdens største mobilmesse. Den afholdes traditionen tro i starten af året – oftest i slutningen af februar måned. De senere år har stedet været Barcelona.

Tidligere var Mobile World Congress kendt som 3GSM. 3GSM blev første gang afholdt i 1987, og har siden skiftet navn til det nuværende GSMA Mobile World Congress.

Fra 2005 og frem til 2011 blev MWC afholdt på Fira de Barcelona, Barcelona vil også være værtsby frem til mindst 2018, dog flyttede placeringen i byen sidste år (2013).

Tidligere værtsbyer har blandt andet været Cannes i Frankrig.

I løbet af de fire dage, som messen varer, besøges den af omkring 60.000 mennesker fra mere end 200 forskellige lande og der er mere end 1.700 forskellige stande.

Hvem kommer til Mobile World Congress?

MWC er en brancheevent, hvilket betyder det hovedsageligt er topledere, beslutningstagere og pressefolk, som er at finde til dette arrangement.

Normalprisen for deltagelse i messen, som gæst, kan let løbe op i 30.000 kroner, og derfor er det kun ganske få slutbrugere der er tilstede.

Ønsker man en stand, som udstiller, er det endnu dyrere at deltage. Derfor ses det også oftere og oftere, at der er virksomheder der holder til uden for messen.

Ved Mobile World Congress 2011 holdt danske Lumigon til i en bus, og kørte rundt i Barcelona når havde møder.

Godt at være til stede 

Vil man være noget i mobilbranchen, så er Mobile World Congress et godt sted at være.

Det er også her, de vigtigste og mest interessante ting præsenteres for hele verden.

Mobile World Congress 2014 afholdes i perioden 24.-27. februar, dog er flere producenter begyndt at afholde pressemøder allerede om søndagen til trods for, at selve messen først starter mandag morgen.

Arrangementet dækkes af omkring 3.000 medier fra hele verden. MereMobil.dk dækker selvfølgelig også Mobile World Congress.

Temaet på MWC2014 bliver ”Creating What’s Next”.

Mere til historien

Et af de andre meget store messe-arrangementer er CES – Consumer Electronics Show der afholdes i Las Vegas. Her er der bredere fokus på elektronik og gadgets, end tilfældet er i Barcelona.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer