Hvad er Mobile World Congress (MWC)?

BAGGRUND: Vi skriver jævnligt om Mobile World Congress på MereMobil.dk, men hvad er MWC egentlig? Få svaret her.

Mobile World Congress 2014

Mobile World Congress 2014

BEMÆRK: Denne artikel er senest opdateret i 2014. Besøg i stedet vores baggrundsartikel: Mobile World Congress - hvad er det?

---

Mobile World Congress, også kaldet MWC, er verdens største mobilmesse. Den afholdes traditionen tro i starten af året – oftest i slutningen af februar måned. De senere år har stedet været Barcelona.

Tidligere var Mobile World Congress kendt som 3GSM. 3GSM blev første gang afholdt i 1987, og har siden skiftet navn til det nuværende GSMA Mobile World Congress.

Fra 2005 og frem til 2011 blev MWC afholdt på Fira de Barcelona, Barcelona vil også være værtsby frem til mindst 2018, dog flyttede placeringen i byen sidste år (2013).

Tidligere værtsbyer har blandt andet været Cannes i Frankrig.

I løbet af de fire dage, som messen varer, besøges den af omkring 60.000 mennesker fra mere end 200 forskellige lande og der er mere end 1.700 forskellige stande.

Hvem kommer til Mobile World Congress?

MWC er en brancheevent, hvilket betyder det hovedsageligt er topledere, beslutningstagere og pressefolk, som er at finde til dette arrangement.

Normalprisen for deltagelse i messen, som gæst, kan let løbe op i 30.000 kroner, og derfor er det kun ganske få slutbrugere der er tilstede.

Ønsker man en stand, som udstiller, er det endnu dyrere at deltage. Derfor ses det også oftere og oftere, at der er virksomheder der holder til uden for messen.

Ved Mobile World Congress 2011 holdt danske Lumigon til i en bus, og kørte rundt i Barcelona når havde møder.

Godt at være til stede 

Vil man være noget i mobilbranchen, så er Mobile World Congress et godt sted at være.

Det er også her, de vigtigste og mest interessante ting præsenteres for hele verden.

Mobile World Congress 2014 afholdes i perioden 24.-27. februar, dog er flere producenter begyndt at afholde pressemøder allerede om søndagen til trods for, at selve messen først starter mandag morgen.

Arrangementet dækkes af omkring 3.000 medier fra hele verden. MereMobil.dk dækker selvfølgelig også Mobile World Congress.

Temaet på MWC2014 bliver ”Creating What’s Next”.

Mere til historien

Et af de andre meget store messe-arrangementer er CES - Consumer Electronics Show der afholdes i Las Vegas. Her er der bredere fokus på elektronik og gadgets, end tilfældet er i Barcelona.

Sirenen - det skal dine børn vide

GUIDE: Inden det nye system til beredskabsmeddelelser i Danmark går i luften bør forældre tale med deres børn.

(mere…)
Kan Microsoft give Google en mavepuster?

KOMMENTAR: 100 millioner brugere om dagen. Microsoft har teknologien til at ryste Google. Det bliver et helt nyt internet og ”SEO” er snart fortid.

(mere…)
Sirenen – dette skal du vide om beredskabsmeddelelser på mobilen

BAGGRUND: S!renen er det nye system til beredskabsmeddelelser i Danmark. Her er, hvad du skal vide.

(mere…)
Så farlig er TikTok

BAGGRUND: TikTok spionerer på dig og deler dine data med den kinesiske regering. Eller gør de? Hvor farligt er det at bruge appen?

(mere…)
Så vild er den nye kunstige intelligens

BAGGRUND: Teknologier som ChatGPT og DALL-E skriver selv artikler, laver billeder og svarer på komplicerede spørgsmål. Læs hvor vildt det er.

(mere…)
Derfor er Pixel Androids svar på en iPhone

EXPLAINER: Google Pixel er Android-platformens svar på en iPhone. Se med og forstå hvad Pixel-telefoner er og står for.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram