Lumia-salget runder 50 mio. milepæl

1

Microsoft har rundet en milepæl på 50 millioner Lumia-enheder, men toppen er stadig langt væk.

Nokia Lumia 1320 (Foto: Nokia)
Nokia Lumia 1320 (Foto: Nokia)

Microsoft går stille med dørene når det kommer til salgstal på Lumia-telefoner, men ved en blogger-event i Tyskland, som fornyligt blev afholdt, fremlagde Microsoft helt usædvanligt nogle tal, skriver WMpoweruser.com.

Siden den første Lumia telefon så dagens lys i 2011, er der aktiveret mere end 50 millioner Lumia-enheder. Dertil skal lægges et ukendt antal Windows Phone-enheder fra andre producenter.

Tallene viser med alt tydelighed hvor langt Microsoft har endnu, før Lumia rigtigt kan slå igennem i bred forstand. Til sammenligning solgte Samsung Galaxy S5 11 millioner enheder alene på den første måned. iPhone 6 og 6 Plus forventes at runde 100 millioner solgte enheder inden udgangen af i år.

Microsoft afslørede også, at der lige nu er mere end 560.000 udviklere som skriver apps til Windows Phone systemet, og at der nu er 320.000 applikationer tilgængelig i Windows Phone Store.

Markedsandelen på Windows Phone er fortsat ikke ret god. De seneste tal fra analysefirmaet IDC, der dækker andet kvartal 2014, viser en global udbredelse på 2,5 procent. IDC noterer i deres rapport, at der i andet kvartal blev solgt 7,4 millioner telefoner med Windows Phone, hvilket er et fald på 9,4 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

I samme analyse ligger Android på 84,7 procent og iOS på 11,7 procents markedsandel.

Microsoft fremlagde i forbindelse med kvartalsregnskabet for første kvartal 2015, at der blev solgt 9,3 millioner Lumia smartphones. I forhold til foregående kvartal er det en fremgang fra 5,8 millioner enheder.

Mere til historien

Nokia-navnet er nu forsvundet fra Lumia-telefonerne, der fremover bliver solgt som Microsoft Lumia. Den første telefon med det nye navn er Lumia 535.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer