Dansk opfindelse krypterer mobilsamtalerne

Mobilsamtaler sikres mod aflytning af en dansk opfindelse inden for kryptering.

Dencrypt hedder et nyt dansk firma som har en teknologi, der kan sikre samtaler mod aflytning hos virksomheder og offentlige myndigheder. Aflytning kan sikres selvom nogen har fået adgang til sendemaster og netværkene samtalerne går igennem, skriver Business.dk.

Brugerne af krypteringen DC1000 kan ringe til hinanden gennem en særlig applikation, hvor samtalen omsættes til datastrømme, der i sidste ende afkodes hos modtageren. Applikationen vil fungere på nyere telefoner med iOS, Android og Windows Phone.

Dencrypt håber på licenspenge fra brugerne af teknologien.

Myterne om sikkerheden i mobilbetaling

Patentet til DC1000 ejes af Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og professor Lars Ramkilde Knudsen er medejer sammen med blandt andet bestyrelsesformand Kaj Juul-Pedersen.

For at bruge mobilkrypteringen kræver det et abonnement på omkring 1.000 kroner per bruger om året.

Dencrypt holder til på Frederikskaj i Sydhavnen, København, der hvor Nokia tidligere havde til huse.

Podcast: Har du styr på mobilsikkerheden?

Mere til historien

Det er ikke første gang Danmark gør sig gældende inden for nyudvikling af kommunikation. Skype er eksempelvis dansk-svensk udviklet.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.