Brugerne tager ikke iOS 8 til sig i samme hast

1

Apple har normalt tradition for, at brugerne opdaterer deres enheder hurtigt efter nye software-opdateringer frigives, men brugerne har ikke taget iOS 8 til sig i samme hast, som tidligere software-opdateringer.

Udbredelsen af iOS-versionerne - næsten 3 uger efter frigivelsen af iOS 8
Udbredelsen af iOS-versionerne – næsten 3 uger efter frigivelsen af iOS 8

Apple frigav iOS 8 opdateringen onsdag den 17. september og fire dage havde 46 procent af iOS-brugerne opdateret deres enheder til den nyeste software.

 – iOS 8 frigivet til danskerne

Men tallet er stagneret siden der og det kan skyldes, at iOS 8 opdateringen har mødt nogle udfordringer, som tidligere iOS-opdateringer ikke har.

Her tre uger efter er tallet vokset til 47 procent, hvor der til sammenligning sidste år var hele 70 procent af iOS-brugerne, der efter 20 dage havde installeret iOS 7.

iOS 8 har mødt mange udfordringer

Siden frigivelsen af iOS 8 har den også mødt mange udfordringer. Eksempelvis fylder opdateringen så meget, at flere enheder har svært ved at installerer den – i hvert fald hvis det gøres over the air (OTA). Der skal bruges mindre plads, hvis det gøres via iTunes.

 – Ikke plads til iOS 8? Se hvordan du får plads

Danskerne har heller ikke været helt så “åbne” overfor iOS 8, som de normalt er overfor nye iOS-opdateringer. Kort efter frigivelsen var danskerne nogle af de mest kritiske i Europa.

Allerede fra frigivelsen af iOS 8 var der store fejl med særligt den nye Sundheds-applikation, samt en omstillingsfunktion, der betød en række teleselskaber blandt andet “advarede” brugerne om at opdaterer deres enheder.

Apple kom dog hurtigt med en fejlrettelse, opdateringen iOS 8.0.1, men denne skabte en række problemer for ejerne af de nye iPhone 6-modeller. Faktisk var opdateringen så problematisk, at Apple valgte at trække opdateringen tilbage. Noget der også fik en del opmærksomhed i medierne og gjorde brugerne tvivlsomme mod opdateringerne.

Der gik dog ganske få dage før Apple var klar med en ny opdatering, da de så frigav iOS 8.0.2. Denne er uden større mén, men har formentlig gjort en række iOS-brugere ikke i al hast opdaterer deres enheder.

De 47 procent er målt ud fra besøg i Apples App Store og officielle tal fra Apple af.

Mere til historien

Apple har i denne uge frigivet iOS 8.1 beta 2 til udviklerne, hvilket vidner om en iOS 8.1 opdatering er stærkt på vej. Denne indeholder understøttelsen af mobilbetalingstjenesten Apple Pay på det amerikanske marked.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer