Afrika rider på mobilbølgen

0

Afrika er sult, hungersnød, sygdom… Og så er Afrika også førende på mobilfronten. Læs her hvordan.

Selvom mediebilledet af det store kontinent Afrika ofte handler om sult, krig, sygdom og andre ulykker, så er det også et Afrika, der er inde i en voldsom udvikling.

Tallene taler deres eget sprog. Afrika oplever i disse år stor økonomisk vækst, mens den står på tilbagegang i f.eks. Vesteuropa.

Mobilmast telemast
Mobilmast i Jylland hvor der er langt langt til Afrika  (Foto: MereMobil.dk)

Men det er ikke kun økonomien og befolkningen, der vokser i Afrika – også den teknologiske udvikling kører i disse år i højeste gear.

Afrika kommer dog fra et helt andet udgangspunkt end mange udviklede lande, og det er derfor i høj grad mobiltelefoni, som har været drivkraften i den teknologiske vækst Afrika oplever i disse år.

Samtidig har en lidt anderledes tilgang til teknologien  – antropologer vil nok kalde det en kulturel forskel – skabt grobund for nye innovative tjenester.

Men hvad er det så Afrikanerne har gang i? Nu plejer vi ikke at reklamere for Statsradiofonien på Meremobil.dk men en enkelt undtagelse skal der være plads til, da programmet Horisont på DR1, netop har taget turen til det Kenya og kigget nærmere på den mobile revolution.

Se udsendelsen her.

Mere til historien

Selvom om mobilbetalinger har taget Danmark med storm indenfor de sidste par år, så er vi stadigvæk langt bagefter Afrika. I flere Afrikanske lande er mobilbetalinger en integreret del af samfundet og har været det i årevis.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer