Sony Xperia T3 – stor, billig, langsom

0

MINITEST: Xperia T3 er en stor og prisbillig smartphone fra Sony, der til prisen er lidt for sløv i forhold til andre modeller. Læs hele testen her.

Sony Xperia T3
Sony Xperia T3 (Foto: Sony)

Som så mange andre producenter har Sony også et line-up af forskellige produkter i flere forskellige prisklasser, for at tilfredsstille de forskellige typer af mobilkunder.

Sony Xperia T3 er en Android-smartphone i prisklassen omkring 2.200 kroner uden abonnement, og i forhold til hvad der ellers finde spå markedet, klarer T3 sig hæderligt.

Du får en stor 5,3 tommer HD-skærm med en opløsning på 1280 x 720 pixels. Som i topmodellerne er displayet udstyret med Sonys egen skærmteknik, der er med til at optimere på oplevelsen. Jeg erkender, det ikke er en skærm i topmodelklassen, men i forhold til prisen skal vi bestemt ikke klage.

Xperia T3 minder på sit udtryk om andre modeller i Sony Xperia-serien, men der er lidt langt fra skærmen og ud til kanterne, hvilket får telefonen til at fylde mere i lommen, end godt er. Målene er 150.7 x 77 x 7 mm, mens vægten er oppe på 148 gram.

Bagsiden er af plastik med en gummifølelse, der er med til at sikre et stabilt greb om telefonen.

Test: Sony Xperia Z1 Compact (web-TV)

Lidt for sløv i optrækket

Motoren i T3 er en 1,4 GHz Qualcomm quad-core processor, der umiddelbart burde levere rimelig ydelse. Vi kan måle omkring 16.000 point i benchmarkprogrammet Antutu – noget nær halvdelen af, hvad en topmodel scorer.

Bechmark siger kun noget om teknikkens formåen. Den egentlig test er dagligdags brug, og her oplever jeg Xperia T3 værende lidt for sløv i optrækket. Egentlig eksekverer den fint alle kommandoerne om at åbne programmer, ringe, skrive beskeder og hoppe fra den ene applikation til den anden. Det hele går bare lidt langsomt.

Det er frustrerende man hele tiden skal vente på telefonen, og ofte er jeg blevet i tvivl om, hvorvidt jeg har trykket. Så der er bestemt ikke tale om en enhed, der egner sig til brug af flere applikationer på én gang..

Tålmodighed belønner sig på Xperia T3, der i øvrigt leverer fine datahastighed på både WiFi og via 4G-netværket.

Sony Xperia T3
Sony Xperia T3 (Foto: Sony)

Mange små teknologier

Selvom T3 ikke hører til blandt de kvikkeste telefoner er der ikke sparet på teknikken. Du får både NFC, Bluetooth 4.0 med Bluetooth Low Energy, forskellige bevægelsessensorer og 1 GB RAM.

Der er 8 GB brugerhukommelse og mulighed for udvidelse ved at anvende et microSD-kort. Her er op til 32 GB understøttet. Telefonen kan også kommunikere med wearables som Sony Smartband og Fitbit Flex, også uden overdreven forbrug af strøm.

Det du ikke får er et design, hvor der er kælet for detaljerne eller brugt ekstra lækre materialer.

Til gengæld leverer Sony Xperia T3 ganske lang batteritid også uden Sonys strømsparefunktion Staminia mode. En lang dag med udfordrende brug levnede efter 17 timers drift fortsat 11 procents strøm tilbage på batteriet, hvilket absolut er godkendt.

Jeg har på ingen måde haft på fornemmelsen, at Xperia T3 har været uøkonomisk, når det kommer til strømforbruget.

Derimod har jeg ikke været så begejstret for GPS-forbindelsen, som hverken på gåture eller ved bilkørsel har været speciel præcis – ikke direkte unøjagtig, men heller ikke super skarp altid.

God basal betjening

Opbygningen af Xperia T3 er ikke væsentlig anderledes end det vi finder i Sonys andre produkter. Og det er positivt.

SMS-beskeder, opkald, e-mail, kalender og kontakter kører derudaf og fungerer godt. Som jeg har skrevet mange gange tidligere, er Sony blandt det allerbedste når det kommer til tilpasninger af Android-systemet. Men føler sig tryk og godt hjemme hos Sony.

Der er heller ikke en masse der bimler og bamler. Alt i alt en god kvalitetsoplevelse.

Kameraet i denne telefon er på 8 megapixels og selvom det ikke når niveauet for topmodellerne er det nu stadig et fornuftigt resultat der kommer ud af det.

Konklusion: Sony har gjort det bedre

Jeg ved godt, at Xperia T3 hører til blandt de billigere produkter på markedet, men Sony når med denne telefon ikke det niveau, som vi ved de kan levere.

T3 er en af den slags telefoner, der nok burde været blevet i rodekassen hos Sony. Jeg vil i stedet anbefale dig, at tage et kig på Sony Xperia M2 Aqua, som ud over at være vandtæt, umiddelbart er et mere interessant bud inden for prisklassen.

Mere om Sony Xperia M2 Aqua

Sony Xperia T3
Sony Xperia T3 (Foto: Sony)

M2 Aqua får en vejledende pris på omkring 2.499 kroner uden abonnement.

Jeg har brugt Xperia T3, som min primære telefon i godt 14 dage, men er ikke blevet overbevist om dens værd i min lomme.

Karakteren ender på 3 ud af 6 stjerner.

Fordele og ulemper

Fordele

– Stor skærm med god billedkvalitet
– God byggekvalitet og fin samtalelyd
– Hurtige nethastigheder og rimeligt kamera

Ulemper

– Langsom i dagligt brug – mangler overskud
– Ingen fine designdetaljer
– GPS ikke speciel nøjagtig

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer