Storskærms-telefonerne vokser fortsat

1

Telefonerne bliver større og større, men det er ikke kun telefonerne der vokser – også storskærmstelefonernes markedsandel vokser.

Samsung Galaxy Note 3, phablet
Samsung Galaxy Note 3.

Der var engang hvor mobiltelefonerne ikke kunne blive små nok. Den trend er for de fleste producenter slut. Nu handler det om at lancere større og større smartphones og det er endnu uvist, hvor grænsen går for hvor store telefonerne kan blive.

TEST: Her er de bedste phablets

De nye lanceringer på årets IFA-messe i Berlin har ikke været nogen undtagelse. Her præsenterede blandt andet Samsung og Huawei også store enheder, der hører ind i den såkaldte ”phablet”-kategori.

WEB-TV: IFA 2014 – her er de vigtigste nyheder

Trenden med storskærmstelefonerne blev for alvor skudt i gang af Samsung, da de til IFA-messen 2011 præsenterede første generation af Galaxy Note – dengang var det ikke hverdag, at en mobiltelefon havde en skærm på 5,3 tommer. Siden dengang er det dog blevet mere almindeligt, at telefonerne har skærme på de størrelser. Det skriver Dr.dk.

Samsung Galaxy Note 4 (Foto: Samsung)
Samsung Galaxy Note 4 (Foto: Samsung)

I år kunne Samsung offentliggøre den nyeste model af Galaxy Note, der nu er nået 4. Generation og en skærm på 5,7 tommer.

Samsung Galaxy Note 4 – her er den

Også konkurrenten Huawei brugte IFA-messen til at fremvise deres nye Ascend Mate 7, som har en skærm på 6 tommer.

Huawei Ascend Mate 7 – ny storskærms smartphone

Selvom mange synes, at telefonerne bliver for store, så går det salgsmæssigt rigtig godt på verdensplan. Det viser en analyse, der er foretaget af IDC.

IDC vurderer også, at phablet-kategorien vil vokse sig større end de bærbare computere. Ifølge deres vurdering vil der i år blive solgt 174,9 millioner phablets mod ”kun” 170 millioner bærbare computere.

Huawei Ascend Mate 7
Huawei Ascend Mate 7

Får IDC ret i deres vurderinger vil phablets overhale tablets på salget i 2015 og i 2018 vil næsten hver tredje solgte smartphone være en phablet.

Mere til historien

Phablet-kategorien dækker over telefoner, der er defineret med skærme på mellem 5,5 og 7,0 tommer.

Læs også:

Store skærme sælger – salget af phablets er eksploderet

Phablets er blevet en succes i 2013

Kommentar: Phablets – ja tak! (kommentar)

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer