Phablets er blevet en succes i 2013

1

Ifølge en ny undersøgelse, så er der ingen tvivl Phablets er kommet for at blive. 2013 blev året hvor phablets slog igennem med 20 millioner enheder.

Samsung Galaxy Note 3, phablet
Samsung Galaxy Note 3 (Foto: Samsung)

Ifølge Juniper Research, så er der ingen tvivl phablets er blevet en kæmpe succes, som kun vil blive større i fremtiden. De estimerer at der i 2013 blev solgt 20 millioner phablets, men dette tal vil i 2018 komme op på 120 millioner. Det skriver TechCrunch.com.

 – Phablets – ja tak! (kommentar)

Det var Samsung, som for alvor fik mobilkøberne til at få øjnene op for den nye produkt-kategori med deres populære Galaxy Note-serie, hvilket har været en stor succes for Samsung.

 – Samsung Galaxy Note 3 – når størrelse giver mening

Den første Galaxy Note, som kom på markedet i sidste halvdel af 2011, solgte 2 millioner enheder på de første fire enheder, mens den seneste generation, Note 3, solgte 5 millioner enheder på den første uge.

 – Samsung Galaxy Note 3 runder 10 millioner eksemplarer

Samsung er dog ikke ene om, at producerer phablets. LG har til årets CES-messe præsenteret deres LG G Flex, som foruden at tilhøre phablet-kategorien også er den første smartphone på det danske marked med en bøjelig skærm – den kommer i handlen i første kvartal i år.

 – TEST: LG G Flex – eksklusiv Danmarks-premiere

Nokia er også stærkt på vej med deres Lumia 1520, som inden længe lander i de danske butikker, mens HTC One Max er en udgave af ”Årets mobil 2013” – HTC One, blot for at nævne nogle enkelte.

 – Her er de 3 bedste stor-skærms smartphones – phablets

Men flere er også på vej blandt andet Xperia T2 Ultra fra Sony, som tilhører den billigere prisklasse.

Juniper Research mener også, at phablet-kategorien vil være domineret af Android og Windows enheder.

 – WEB-TV: Sony: Lavpris skal ikke være dårlig kvalitet

Denne udvikling af phablets kan også være en af årsagerne til, at rygterne om Apple er på vej med en phablet tager til.

Mere til historien

Phablet-kategorien dækker over smartphones, som har skærme på mellem 5 og 6,9 tommer, så enheden er en mellemting mellem en smartphone og en tablet. Men Juniper mener, at skærmene skal være mindst 5,6 tommer for at tilhøre denne kategori.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer