Phablets – ja tak! (kommentar)

Direktørens blog: Phablets er kommet for at blive, og jeg bruger dem selv – men det krævede mod at springe på, og var for mig grænseoverskridende.

David Elsass

David Elsass. Vice President og direktør for teleselskabet 3’s privatmarked.

KOMMENTAR: Jeg er ikke i tvivl. Phablets er kommet for at blive. De sidste to år er skærmstørrelsen på de nyeste smartphones vokset – og betegnelsen for denne nye kategori, som befinder sig et sted mellem mobiler med skærmstørrelse op til 5,0” og de almindelige tablets med skærme omkring 7-10”, er da også netop optaget i Oxford Dictionaries Online, på lige fod med nye ord som ”selfie” og ”twerk”.

Indrømmet, de ER store – og klodsede, hvis man sammenligner dem med gængse smartphones, og de første phablets var da også offer for hård kritik og hånlig latter.

Imidlertid er tendensen klar. Brugerne foretrækker større og større skærme i takt med, at deres forbrugsmønster bliver mere avanceret. De taler langt mindre og bruger i stedet tiden på nettet, på sociale medier, på tv- og filmstreaming, på at tjekke mails, på apps, og meget andet. Faktisk viser de seneste tal fra Danmarks Statistik, at 63 procent af alle danskere mellem 16 og 74 år, går på nettet via deres mobil.

Sneget sig ind på mig

Jeg har som sådan ikke selv foretaget et bevidst valg – den store skærm har mere eller mindre sneget sig ind på mig – og det har været grænseoverskridende.

Sidste år tog jeg min Galaxy S III med på Roskilde Festival. Jeg følte, at den havde en KÆMPE skærm, og mine venner jokede da også og spurgte til, hvorfor jeg havde taget min iPad med på festival. I år har jeg været forbi HTC One, Sony Xperia Z1, og Nokia Lumia 1020. Alle med endnu større skærme. Men det er fedt.

Og jeg er ikke alene om at synes det. Blandt 3’s kunder er tendensen også klar. De vil have større skærme – og de går aldrig tilbage til en mindre skærm. De nye store skærme giver den bedste oplevelse, hvad enten der skal arbejdes eller underholdes, og det opvejer slet og ret ulemperne ved devicens fysiske størrelse.

Tilvænning

Det kan dog kræve tilvænning at anvende et device på størrelse med en plade Marabou, når der skal tales, det medgiver jeg. Derfor ringer jeg kun ved hjælp af Bluetooth-headset. Til gengæld får jeg så meget fornøjelse ud af kombinationen af smartphone/tablet, at jeg nu kun sjældent har behov for at tage min bærbare med hjem fra kontoret.

Blok, Blog, pen

Om direktørens blog
På MereMobil.dk gør vi ind i mellem plads til, at højtstående personer i den danske telebranche kan komme til ordre, og mene noget om udviklingen, markedet og aktuelle problemstillinger. Formålet er, at vores læsere kan få et større indblik, og høre meninger fra de kontorer i telebranchen, der ikke altid er særlig let afgang til. Indlæggene er ikke et udtryk for MereMobil.dks officielle holdning,

Jeg kan alt fra min phablet, for skærmstørrelsen gør det optimalt at surfe, se film og arbejde – og med en processor, der er så kraftig, at jeg til enhver tid kan udnytte den nyeste teknologi.

Hvem vil have phablets?

I Danmark og resten af verden vil phablet’en nok opleve en tid, hvor den skal bevise sit værd – og finde sin rette målgruppe.

Indledningsvis vil det være gadget freaks og såkaldte tech lovers, der vil tage den til sig, men jeg tror på, at den lynhurtigt vil bevæge sig bredere ud. I Asien er det kvinderne, der har taget den til sig som de første.

De kan nemlig putte den i håndtasken og bruge den sammen med de mange dingenoter, phablet’en lader sig kombinere med: En mini-telefon, et ur, en halskæde, et par Google Glass-briller – og pludselig ser vi et helt nyt forbrugsmønster.

Hos 3 har vi taget phablets ind i sortimentet og vælger at tro på, at phablets er kommet for at blive – på samme måde som da vi valgte at tro på, at smartphones havde en fremtid i Danmark.

Læs også:
Test: Her er de tre bedste phablets

Teleselskabet 3 oplever markant fremgang

KORT NYT: Første kvartal 2024 har været rigtigt godt, når det kommer til kundevæksten, hos teleselskabet 3.

(mere…)
Nu sælger 3 brugte telefoner

Du kan spare 4.800 kroner på en iPhone, hvis den må være brugt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Påbud til 3 og indskærpelse af regler

Ikke alle danske mobilselskaber har fulgt reglerne om bindingsperioder. Afgørelse har tilbagevirkende kraft.

(mere…)
Prisnedsættelse på 5G-bredbånd fra 3

En router med frit dataforbrug, hvor du blot skal sætte stikket i, er blevet billigere hos 3.

(mere…)
Prøv Apple One gratis i tre måneder

Se fede film og serier, hør musik, spil masser af spil og gem dine billeder på iCloud. Læs mere om, hvordan du prøver Apple One, gratis.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram