Lumia 930 er en værdig iPhone-konkurrent

BLOG: Min sommermobil har været Lumia 930. Konklusionen er tydelig. Lumia 930 er mere en iPhone-konkurrent, end et Android-alternativ.

Microsoft vil gerne have succes på mobilmarkedet, men indtil videre er det begrænset, hvor mange der går rundt med en Windows Phone i lommen, såsom en af Lumia-modellerne.

Hen over sommeren har Lumia 930 været min mobilledsager. Jeg ville teste om en Windows Phone reelt er en mulighed, der bør overvejes, når mobilen trænger til udskiftning.

Lumia-930-iphone

Lumia 930 er en værdig iPhone konkurrent (Foto: MereMobil.dk)

Svaret er et stort JA! Når man har vænnet sig til systemet, opleves det som en potent, men ikke perfekt konkurrent til særligt iPhone. Faktisk er det mere en iPhone-konkurrent end et Android-alternativ

Her er et par af mine iagttagelser.

Tre steder hvor Lumia rykker

Som opsamling på mit sommerbrug af Lumia 930 har jeg udvalgt tre punkter, som jeg både synes er vigtige i dagligdagen, men hvor det samtidigt er tydeligt, at Microsoft har fat i den lange ende.

1. SMS og opkald

Simpel opbygning. Det er let og overskueligt, selv for ’ikke tekniske’, at foretage opkald og sende beskeder. Det grafiske layout hjælper brugeren på vej, og de små emoji symboler er dybt integreret.

En hånd der vinker foreslås automatisk når der skrives ”Hej” og ordet ”Regn” udløser en paraply.

Beskeder og opkald er lettere at komme i gang med på Windows Phone end på en gennemsnitlig Android-smartphone.

2. Genvejene giver mening

Frontskærmen er bygget op med genveje, som kan have tre forskellige størrelser.

Opbygningen bestemmer brugeren selv. En cool detalje er, at ens personlige baggrundsbillede kan ses gennem genvejene, der samtidigt giver god mening, da de kan vise brugbar information som vejr, antallet af mails, en Facebook-status eller ubesvarede opkald.

Med transparente genveje og faste former og størrelser på genvejene, fremstår brugerfladen personlig, uden en masse rod, der typisk kendetegner Android.

3. Gode billeder med et snap

Kamerakvaliteten er bedst på de dyreste Lumia-telefoner, men stadig rimeligt på de billigere modeller som Lumia 630 og 635.

Opbygningen er forståelig og alle kan tage et godt foto. Det er let at dele billeder på Facebook, sende det med en besked, eller blot betragte det på skærmen.

Her minder Windows Phone igen om iPhone. Enkelt og ligetil med et godt resultat, uden en masse flimmer og alt for mange muligheder.

- Test : Lumia 630 – Windows-mobilen jeg elsker

Hvor er Windows Phone IKKE interessant?

Den dagligdags brug af telefonens basale funktioner er enten lige så god, eller bedre, i forhold til iPhone og Android.

Desværre er der ugler i mosen. Microsoft har hen over sommeren rundet 300.000 applikationer og det er meget få, sammenlignet med konkurrenterne. App-kvaliteten er endnu ikke helt på niveau med konkurrenterne.

Jeg har snart brugt Lumia 930 i halvanden måned, og manglerne har jeg lært at leve med. Skåret ind til benet er min forelskelse i Windows Phone vokset over sommeren.

For at få flere detaljer vil jeg anbefale du læser min store anmeldelse af Lumia 930 samt ser web-TV indslaget om 930’eren.

- Tip: Så let skifter du til Windows Phone

Tre råd inden køb af Windows Phone

  1. Systemet er IKKE for nørder der vil pille i alt.
  2. App-udvalget halter, men bliver bedre hver dag.
  3. Køb en mobil med Windows Phone 8.1 som minimum. Gå uden om de gamle modeller.

Mere til historien

I starten af året blev modellen Nokia X præsenteret. Telefonen var tiltænkt udviklingsmarkeder og kører på Android-core med Microsoft services ovenpå, i stedet for Google. Senest har Microsoft annonceret, at Nokia X skifter til Windows Phone-platformen.

Skærmen er altid tændt på iPhone 15 Pro - sådan slår du det fra

TIP: Always-on, skærmen slukker aldrig, kan slås fra på iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max. Sådan gør du.

(mere…)
Apple har sendt iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklerne

Apple har sendt den første betaversion af iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklere.

(mere…)
iPhone 15 Pro Max har det bedste mobilkamera
(mere…)
iPhone 15-salget skyder i vejret
(mere…)
Er der overdreven varmeudvikling på iPhone 15 Pro
(mere…)
Lille opdatering til din iPhone

Nu kan din iPhone og iPad opdateres.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram