Derfor overvåger forældre børn via GPS

0

Formanden for Skole og Forældre fortæller, at det ikke er for at snage i børnenes liv, at forældrene overvåger dem – men af ren bekymring.

GPS navigation Galaxy Note III vej bil
GPS-navigation i Google Maps på Samsung Galaxy Note III (Foto: MereMobil.dk)

Analyseinstituttet Wilke har foretaget en undersøgelse for Jyllands-Posten, som viser at 40 procent af forældrene synes, at det er en god idé at overvåge børnene via GPS. Og knap hver tredje forælder kan finde på at installere en applikation på barnets mobiltelefon, så forældrene til hver en tid kan se hvor barnet befinder sig.

Formanden for Skole og Forældre, Mette With Hagensen, mener det er af ren bekymring forældrene benytter sig af de teknologiske muligheder med at kunne tjekke, hvor børnene befinder sig. Det skriver Dr.dk.

Wearables kan overvåge børnene på stranden

Hun mener også, at det er en fin balancegang, der gør det ikke er mere end hver tredje, som kunne finde på at installere applikationen.

– “Det er en afvejning af, at vi gerne vil vide, at vores børn er sikre, samtidig med at vi også tænker, hvordan vi selv ville have det med at vide, at vi var overvågede altid,” siger Mette With Hagensen.

Hun mener desuden, at teknologien for alvor kan forsvares i særlige tilfælde, som en tur i Tivoli eller deslige.

TIP: Sådan kan forældre styre børns e-mails

Mette With Hagensen mener også, at dialog med børnene er et vigtigt præventivt redskab, som både skal bruges når det omhandler den virkelige verden, men også når det handler om ens færden på internettet.

Selvom teknologien frister, så skal vi passe på med, at overvågningen ikke tager overhånd.

Mere til historien

Siden 2007 har teleselskaberne skulle logge og gemme data om danskernes brug af mobiletelefoner, alt fra hvilke IP-adresser de brugte, samt data om hvad danskerne foretager sig, når de er på nettet og hvor de danske mobiltelefoner generelt befinder sig. Dette kaldes sessionslogning. Denne stoppede ultimo juni i år.

Læs også:

Hvornår må børn få deres første smartphone?

Børn skades af forældrenes mobilvaner

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer